Keresés

2023. április 1., szombat

Korszerű kompetenciák konferencia – az IFLA elnöke intézetünkben


Korszerű kompetenciák a használók és a könyvtárosok számára. Pillanatképek a könyvtárosképzésből és a könyvtárak gyakorlatából címmel 2023. március 29-én teltházas nemzetközi konferencia zajlott az ELTE BTK Kari Tanácstermében a Magyar Könyvtárosok Egyesülete szervezésében, az ELTE BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézete társszervezésben.

A szakmai esemény díszvendégeként és előadójaként Barbara Lisont, a könyvtári- és információs szervezetek világszövetségének, az IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) elnökét köszönthettük, akit Barátné Hajdu Ágnes, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete elnöke, a Könyvtártudományi Tanszék egyetemi tanára és Kiszl Péter, az ELTE BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézetének igazgatója fogadott. Budapesten 1972-ben rendeztek IFLA világkonferenciát, azóta hivatalos szerepben nem járt Magyarországon IFLA elnök.

A konferencia lebonyolításában az ELTE BTK harmadéves nappali tagozatos informatikus könyvtáros hallgatói is részt vettek a Projektmunka tantárgy keretében.

Konferenciánkról és a találkozásokról Barbara Lison is megemlékezett Facebook-oldalán:




Fényképek:


Nincsenek megjegyzések: