Keresés

2023. szeptember 16., szombat

Tájékoztató napon köszöntöttük új hallgatóinkat


Az első egyetemi félévkezdés maradandó emlék, fontos pillanat: a frissen érettségizett fiatalok számára talán az első olyan helyzet, amelyben teljesen önállóan kell tájékozódniuk egy új, sorsukat hosszú távon meghatározó közegben, eligazodva az ismeretlen helyszínen, figyelve fontos információkra, miközben félszemmel már az évfolyamtársak között keresnek új ismeretségeket, kapcsolódási lehetőséget. De fontos helyzet ez a tanulmányaikat újrakezdő, magasabb szinten folytató, vagy önálló életből és munkából új egyetemi képzésbe kezdő elsőévesek számára is: megfelel-e majd elvárásainak a választott képzőhely? Érthetően és partnerként kommunikálnak vele? Megbecsülik majd tapasztalatait, meglévő tudását, élettapasztalatát?

Az ELTE Könyvtár- és Információtudományi Intézetében évről évre arra törekszünk, hogy világos és hasznos információkban gazdag, de jó hangulatú, kollegiális tájékoztató előadáson köszöntsük új hallgatóinkat. Mi a helyzet másik oldalának jelentőségét is átérezzük, hiszen egy képzőhely számára is létfontosságú, hogy az új hallgatók organikusan, zökkenőmentesen és örömmel illeszkedjenek be a közösségbe és a közös munkába. 

Köszöntjük Önöket az ELTE könyvtár- és információtudományi képzésein, köszöntjük Önöket egyetemi polgárként és műhelyünk tagjaiként! Kérjük, folytassák a tájékozódást, keressék oktatóinkat, szólítsák meg bátran doktoranduszainkat, vendégelőadóinkat és persze hallgatótársaikat, használják az egyetem és a kar szolgáltatásait! Forduljanak hozzánk bizalommal a továbbiakban is, hiszen a felsőoktatás több, mint igénybevehető tanfolyam, több, mint szakemberjelölteket tréningező képzési szolgáltatás: az egyetemi élet a tudományos életre készít fel, a fejlődésért egymással önzetlenül együttműködő emberek közösségéről szól.

- Fényképek az eseményről

Minden hallgatónknak sikeres félévet kívánunk!

Nincsenek megjegyzések: