Keresés

2022. április 6., szerda

I. Bölcsész Ideathon

A Könyvtár- és Információtudományi Intézet hallgatói valamennyi képzési formában részesülnek a pénzügyi tudatosságot és vállalkozásfejlesztést előmozdító felkészítésben (pl. Pénzügyi kultúra, start-up és könyvtár és Pénzügyi képzés és gyakorlat), így különösen ajánljuk figyelmükbe Karunk innovációs versenyét, melyen a résztvevők beleláthatnak abba is, hogyan épülnek fel egyetlen jó ötletből kisvállalkozások, start-upok:


Sok humán beállítottságú ember szokott azon gondolkodni, hogyan tehetné jobbá, szebbé, élhetőbbé a világot, de ezek a gondolatok általában az ábrándozás szintjén maradnak, pedig a bölcsészek is lehetnek a társadalom innovátorai.
Az I. Bölcsész Ideathonra olyan alapszakos, mesterszakos és doktorandusz hallgatók jelentkezését várjuk, akiknek szoktak ilyen gondolataik támadni, és az is érdekli őket, hogyan lehetne megvalósítani ezeket. A másfél napos versenyen ilyen „bölcsész ötletek” kerülnek kidolgozásra.
Az Ideathonra egyénileg és csapatban is lehet jelentkezni, akár van konkrét elképzelése az adott hallgatónak, akár csak szívesen segítene egy ötlet kidolgozásában. A kezdeményezés lényege nemcsak a jó ötletek megvalósításának a támogatása, hiszen a résztvevők a kétnapos esemény során erősíthetik szociális készségeiket, kiélhetik kreativitásukat, megtanulhatnak csapatban dolgozni, és beleláthatnak abba is, hogyan épülnek fel egyetlen jó ötletből kisvállalkozások, start-upok.
A rendezvényen pénzjutalommal és értékes ajándékokkal (többek között egy wellness hétvégével) díjazzuk a legjobb ötleteket.

A verseny időpontja április 22-23., jelentkezni április 13-ig lehet.

- Facebook poszt
Részletes felhívás és jelentkezési felület
- Az esemény Karunk honlapján

Nincsenek megjegyzések: