Keresés

2015. április 12., vasárnap

Tehetséggondozás az egyetemi könyvtárosképzésben

Április 11-én Debrecenben „Tehetséggondozás az egyetemi könyvtárosképzésben” címmel vállalt előadást Barátné dr. Hajdu Ágnes tanszékvezető asszony és Boda Gáborné dr. Köntös Nelli a Magyar Olvasástársaság által szervezett Tehetség – zene – olvasás című konferencián.
A Pedagógus- és könyvtárosképzés szekcióban Boda Gáborné dr. Köntös Nelli által tartott előadás rámutatott, hogy az ELTE Könyvtár- és Információtudományi Intézete hagyományosan nagy hangsúlyt fektet a kiemelkedő képességű hallgatók segítésére, a hallgatók tudományos munkára való motiválására, az elmélyült ismeretfeldolgozásra képes és elkötelezett hallgatók pályán való elindítására.
Az intézet különböző tehetséggondozási formái közül az előadók kiemelték a Fülöp Géza Könyvtártudományi Tudományos Diákkört, melyben a hallgatók ösztönzést és segítséget kapnak elképzeléseik és kutatási terveik megvalósításához annak érdekében, hogy sikerrel vehessenek részt az Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon. Előadásukban az akkreditáció alatt álló könyvtárostanár szakkal összefüggésben utaltak rá, hogy különös hangsúlyt kell fordítani arra, hogy a végzett hallgatók maguk is képesek legyenek a tehetséges diákok felismerésére és támogatására, éppen ezért a szak képzési tervében számtalan olyan kurzus szerepel, amely az ehhez szükséges készségeket és képességeket fejleszti.

a rendezvény programja (pdf)

Nincsenek megjegyzések: