Keresés

2015. március 23., hétfő

A Könyv örökbefogadási program visszhangja

Sikerrel zárult az ELTE Egyetemi Könyvtár és az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány 2015. március 14-én, nyílt nappal egybekötött könyv örökbefogadási programja. A meghirdetett 12 régi, "ősállományba" tartozó kötet egy része a restaurálásukat támogató örökbefogadóra talált.
A könyvtári akció jelentős sajtóvisszhangot váltott ki, intézetünk igazgatójával, dr. Kiszl Péterrel, az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány elnökével több interjú készült, köztük két országos televízió reggeli hírműsoraiban is:
2015. március 10.

2015. március 11.
Az esemény kapcsán a dr. Kiszl Péterrel és Kálóczi Katalinnal készült MTI összeállítás alapján több országos médium is hírt adott az eseményől:
- Fogadjon örökbe könyveket! HVG, 2015-03-12
- Könyveket fogadhatunk örökbe. Origo, 2015-03-12
- Fogadj örökbe egy könyvet! Könyvkultúra Magazin, 2015-03-13

A programon megjelent érdeklődők – Kálóczi Katalin főigazgató és dr. Kiszl Péter kuratóriumi elnök köszöntőjét követően – dr. Knapp Éva és oktatónk, dr. Bibor Máté előadásain vehettek részt, majd az 1561 óta szisztematikusan gyarapított gyűjteménynek helyet adó, 1876-ban átadott könyvtárpalotával ismerkedhettek meg Széles Ágnes és dr. Bibor Máté segítségével, végül pedig Szalaváry Miklós segítségével bepillanthattak a könyvrestaurálás folyamatába.

További összeállítások:
- Képek az eseményről - ELTE Egyetemi Könyvtár, Facebook
- Az eseményről az EKSz honlapján
- Az M1 és ATV interjú archivált változatai a YouTube-on

Az örökbefogadási programot folytatja az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány. Májusban az egyetemi Pázmány Napon, szeptemberben pedig a Kulturális Örökség Napjain várják majd az Egyetemi Könyvtár épülete és dokumentum-kincsei iránt érdeklődőket és a támogatókat.
Kérjük, támogassa adója 1%-ával az alapítvány munkáját!

Nincsenek megjegyzések: