Keresés

2013. november 12., kedd

ISKO konferencián Portóban

Eleventh Congress of ISKO-España - First Congress of ISKO Spain and Portugal

Barátné Hajdu Ágnes 2013. november 7 és 9 között a kétévente megrendezésre kerülő spanyol és portugál ISKO konferencián vett részt Portóban.
A nemzetközi konferencián a spanyol és portugál rendezők mellett többek között argentin, brazil, columbiai, dominikai, mexikói és német előadók voltak.

A konferenciát kitüntette előadásával Peter Ohly (képünkön, jobbra) az ISKO (International Society for Knowledge Organization) elnöke is.


A konferencia témája a spanyol szokásoknak megfelelően igen széles kört ölelt fel, ahogy azt a központi címnek megnevezés is jelzi: Information and/or Knowledge: the two faces of Janus. Az előadók az episztemológiai alapoktól, a modelleken, a katalógusokon, a kommunikációs kérdéseken, a repozitóriumokon át, az információ és tudás globális és lokális megjelenéséig széles körben tárgyalták a felmerülő kérdéseket.

Barátné Hajdu Ágnes a szokásoktól eltérően két előadást is bemutatott. Az első napon Theory and Practice of Concordance between different editions of UDC, majd a következőn Knowledge Organization is an essential part of KM lifecycle related to Open Access Repositories címmel adta elő prezentációit.
A konferencia további hozadéka egy esetleges új ERASMUS szerződés a csodálatos Faculdade de Letras da Universidade do Porto-val.

Barátné Hajdu Ágnes, Cecilia Rozenblum, Maria ElisaCerveira

Nincsenek megjegyzések: