Keresés

2023. június 26., hétfő

Barátné Hajdu Ágnes újabb megtisztelő nemzetközi megbízatása



Június elején tette közzé az IFLA legjelentősebb támogató alapítványa, a 2016-ban alapított Stichting IFLA Global Libraries (SIGL), hogy meghívták az öt tagú elnökségbe és május 25-én beválasztották Barátné Hajdu Ágnes professzor asszonyt, intézetünk oktatóját.

Az alapítványt az International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA) és a Bill and Melinda Gates Foundation (BMGF) hozta létre, hogy támogassák az könyvtári terület egészét érintő IFLA programokat, akciókat és tevékenységeket. A két szervezet az 1997 és 2014 között működő BMGF Global Libraries program megszűnését követően hozta létre az alapítványt, támaszkodva a 2007 óta fennálló partnerségi megállapodásra. A SIGL 31 millió dollárt kapott, hogy 10 év alatt támogatást nyújtson az IFLA nemzetközi munkájához. Az IFLA eddig ennek a finanszírozásnak körülbelül a felét kapta meg.

Hatalmas elismerés és megtiszteltetés ez nemcsak a tanárnőnek, aki negyedszázada dolgozik elkötelezetten az IFLA különböző szervezeteiben, de Intézetünknek és az egész magyar könyvtárügynek is.

Gratulálunk a tanárnőnek és további jó munkát kívánunk!

Nincsenek megjegyzések: