Keresés

2022. július 25., hétfő

100 új hallgató? Köszönjük a jelentkezést - gratulálunk a sikeres felvételihez!


Töretlen az ELTE népszerűsége: az idei felvételi eljárás során az intézmény rekordszámú, 11.355 jelentkezőt vett fel képzéseire. A legtöbb hallgatót a Bölcsészettudományi Kar (2.174 fő) veszi fel, s intézetünk továbbra is a vezető könyvtár- és információtudományi felsőfokú képző- és kutatóhely Magyarországon, összesen 99 fő nappali és levelező tagozatra most felvett új hallgatóval és doktorandusszal, mely létszámot az augusztusi pótfelvételi eljárás még tovább növelheti

A könyvtár- és információtudomány népszerűségét napjainkban nem magyarázhatjuk mással, mint azzal, hogy sok rokon tudományterülethez és egy kiterjedt szolgáltatási rendszerhez kapcsolódik. Akik ezt a képzést választják, nyitottak a jövőbe vezető technológiai fejlődésre és a múlt tudásának szépségére is, tisztában vannak az üzleti információk gazdasági jelentőségével, de a kódexek muzeális értékeire is érzékenyek, s felelősnek érzik magukat azért is, hogy ezt a sokfelé-nyitottságot közvetítsék, képviseljék és dolgozzanak egy aktív szolgáltatás rendszeren, amely a társadalom minden szegmense felé hozzáférhetővé teszi a hiteles tudást, a múltra és nyitottságra épülő műveltséget, és a rálátást jelenünk komplexitására.

Jővőre, múltra egyaránt figyelő tudományos nyitottság és társadalmi felelőségérzet - szívből örülünk annak, hogy 2022 őszén is megismerhetünk majd 100 olyan leendő kollégát, akik készen állnak arra, hogy ezt a tudományterületet válasszák pályájuk vezérfonalául, s ehhez intézetünktől várnak útmutatást. Bízuk abban, hogy bizalmuk részben eddigi munkánk elismerése, s hiszünk benne, hogy közös munkánk eredményei igazolni fogják várakozásaikat! Frissen felvett hallgatóink köszöntése mellett szakmai együttműködő partnereinknek, kollégáinknak is köszönjük eddigi támogatásukat képzéseink népszerűsítésében és színvonalának emelésében, számítunk megtisztelő jövőbeli értékes közreműködésükre, akár megbízott oktatóként, akár vendégelőadóként, akár témavezetőként, akár szakmai gyakorlatok vezetőjeként.

Az előző évekhez képest nemhogy megőriztük, hanem emelni tudtuk az informatikus könyvtáros alapszakon szeptembertől tanulmányaikat megkezdő hallgatók létszámát, míg 2020-ban 46 fő, 2021-ben 65 fő, 2022-ben 69 fő nyert felvételt alapképzésünkre. Továbbra is népszerű a könyvtár- és információtudomány mesterszak, valamint a könyvtárostanár képzés (rövid ciklusú változatban is indítjuk), ahogy a tudományterületünkön hazánkban egyedülálló doktori programunk is. Teljes képzési portfoliónk nemzetközivé vált, valamennyi szinten fogadunk ERASMUS, illetve Stipendium Hungaricum ösztöndíjas diákokat, a legtöbb angol nyelven tanuló hallgatónk doktori programunkra érkezik.

Köszönjük a jelentkezéseket, sok sikert kívánunk frissen felvett hallgatóinknak, várjuk az őszi találkozást és a közös munkát Önökkel, de addig is szép nyarat, pihenést kívánunk!

- A felvételi eljárás részletes eredményei - grafikonok, intézetünk statisztikái 
- Minden idők legtöbb felvett hallgatója az ELTÉ-n
- Az ELTE az ország legjobb egyeteme, az ELTE számokban 
- ELTE - Felvettek
- ELTE - Gólyatábor

Nincsenek megjegyzések: