Keresés

2021. november 26., péntek

Oktatónk és volt hallgatóink a Kovács Máté Alapítvány díjazottjai

2021. november 15-én az MTA Könyvtár és Információs Központ Konferenciatermében került sor a Kovács Máté Alapítvány – névadója születésnapjának 115. évfordulójára emlékezve ünnepi – kuratóriumi gyűlésére. Az alapítvány elnöke, Dr. Bényei Miklós bejelentette, hogy a Kovács Máté emlékének ápolásáért odaítélt emlékplakettet idén Dr. Tóth Gyula kapta. A laudációt Dr. Kovács Ilonától hallhattuk, a díjazott levelét Hangodi Ágnes, a kuratórium titkára olvasta fel.
A járvány miatt most adták át a tavaly elsőként oktatónknak, Fodor Jánosnak ítélt nívódijat, amely a könyvtártudományi szaksajtó éves termésében értékeli a legjobb publikációt. Az idei díjazott Pallos Zsuzsa lett. A rendezvényen rajtuk kívül előadást tartottak az idei és tavalyi "Év fiatal könyvtárosai", Bessenyei Ágnes és Farkas Renáta – mindketten volt tanítványaink. Az alapítvány által felajánlott OTDK-különdíjat Polyák Dávid – tavasszal végzett hallgatónk – kapta.
Fodor János előadása Könyvespolcok vonzásában címmel hangzott el. Az előadás összefoglalója és a vetített diasorozat oktatói blogján érhető el.

A hír az alapítvány honlapján
- Fényképek: Láng Klára (Teljes galéria itt)

Nincsenek megjegyzések: