Keresés

2021. május 15., szombat

Doktoranduszaink a 17. Nemzeti és Nemzetközi lifelong learning konferencián

 A MELLearN Egyesület 2021. május 6-án rendezte meg 17. Nemzeti és nemzetközi lifelong learning konferenciáját, melynek idei témája: LLL 4.0 Hogyan alakítja át a digitalizáció az LLL stratégiákat? Az előadásokra online térben került sor. 


A konferencián, amelyet Kiss Ferenc, a METU rektor-helyettese, Zentai László, az ELTE rektorhelyettese, András István, a DUE rektora és Németh Balázs, a MELLearN ügyvezetője nyitották meg, két hallgatónk képviselte doktori programunkat:

Arany-Nagy Zsuzsanna "Könyvtárak a digitális térben: a könyvtár- és információkeresés által kiváltott szorongás leküzdése a könyvtárak hagyományos szolgáltatásainak átalakításával" címmel tartotta meg előadását, amelyben a könyvtári- és információs szorongás jelenségével foglalkozó kutatásának eredményeit vázolta. A kutatás az Innovációs és Technológiai Minisztérium ÚNKP-20-3 kódszámú Új Nemzeti Kiválóság Programjának a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból finanszírozott szakmai támogatásával készült.

Nagy Andor kollégájával, a Könyvtári Intézet Kutatási és Elemző Osztályának munkatársával, Békésiné Bognár Noémi Erikával tartott közös előadást egy friss felmérés eredményeiről, "A könyvtári szolgáltatások fejlődése a világjárvány idején" címmel. Az előadás során a hallgatóság képet kaphatott arról, hogy a világjárvány milyen hatással volt a könyvtári szolgáltatások átalakulására és fejlődésére.

- A konferencia programja

Nincsenek megjegyzések: