Keresés

2015. június 25., csütörtök

Vállalati könyvtárosok 20. műhelybeszélgetése

"Jól gondoltuk, hogy érdemes lesz átbeszélni, honnan hová jutottak a vállalati és intézményi könyvtárak az elmúlt 10 évben - a résztvevők nagyon érdekesen mutatták be könyvtáraik ,,életútját", valamennyiünknek tanulságos volt, hogy az egyre nehezedő gazdasági helyzetben, a kényszerű költségmegszorításokat, létszámleépítéseket ötletes módszerekkel, és lelkesedéssel áthidalva hogyan tudtak mégis fennmaradni, sőt fejlődni!

A vállalati könyvtárosok eddigi 20 műhelybeszélgetésén 65 különböző könyvtárból 197-en vettek részt, összesen 525 részvételt regisztráltunk. 15 különböző könyvtár volt a vendéglátónk - egy-egy új fejlesztés apropóján némelyikhez több alkalommal is ellátogattunk. A legfontosabb témákra többször is visszatértünk - a fenntartókkal való kapcsolat, a költséghatékonyság, az eredményes kommunikáció a legtöbb kérdés kitárgyalásakor előtérbe került. És foglalkoztunk többször azzal is, ami elsőre inkább ideológiának tűnik, mégis minden gyakorlatunkat áthatja - a könyvtáros identitás, az elhivatottság, a lelkesedés kérdésével." (Kóródy Judit, Infodok Kft.)

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Műszaki Könyvtáros Szekciója 2015. június 11-én tartotta a Magyar Telekom Infotékájában a Vállalati könyvtárosok 20. műhelybeszélgetését.

Kiszl Péter intézetigazgató hozzászólásában kiemelte a műhelybeszélgetések jelentőségét, mely elsősorban az aktuális szakmai kérdések, a napi szakkönyvtári gyakorlat képzésbe történő folyamatos beépítésében, az intézményi kapcsolatok élénk ápolásában nyilvánul meg számunkra. Hangsúlyozta, hogy hallgatóink több műhelybeszélgetésen is részt vettek és szívesen választják szakmai gyakorlatuk helyszínéül a vállalati információs központokat, ahol kivétel nélkül hasznos útravalót kapnak az ott dolgozó kollégáktól.

Kiszl Péter megköszönte a rendezvénysorozat szervezőjének, Kóródy Juditnak áldozatos munkáját, együttműködését intézetünkkel, és további sok sikert, jó egészséget kívánt a folytatáshoz.

- MKE MKSZ  2015/4. hírlevél
- A vállalati könyvtárosok 19. műhelybeszélgetése intézetünkben

Nincsenek megjegyzések: