Keresés

2014. június 20., péntek

Indiai vendég intézetünkben

Június első hetében az Indo-Hungarian Educational Exchange Program keretében Intézetünkbe látogatott Chagari Sasikala professzor asszony, aki az Andhra University Könyvtár és Információtudományi Tanszékének vezetője. 
A professzor asszony áttekintette a könyvtárosképzés magyarországi rendszerét, különös tekintettel az ELTE Könyvtár- és Információtudományi Intézetére; tárgyalásokat folytatott dr. Kiszl Péter intézetigazgató úrral és Barátné dr. Hajdu Ágnes tanszékvezető asszonnyal az együttműködés lehetőségeiről. A hálótervek, tematikák kölcsönös tanulmányozásán túl szót ejtettek a doktori minősítési eljárásokról és a külső bírálók bevonásának feltételeiről. 
Chagari Sasikala budapesti tartózkodása alatt meglátogatta az Országos Széchényi Könyvtárat, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárat, és az ELTE Egyetemi Könyvtárat. A professzor asszony Intézetünk felkeresése után egy hetet töltött a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Felnőttképzési Intézetében, majd egy napot a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar Informatikai- és Könyvtártudományi Tanszék vendégeként Jászberényben. 

Nincsenek megjegyzések: