Keresés

2013. május 7., kedd

Látogatás a BCE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltárban

Az informatikus könyvtáros mesterszakos hallgatók – Boda Gáborné Köntös Nelli Környezettudományi és agrártudományi tájékoztatás című kurzusa keretében – látogatást tettek az Entz Ferenc Könyvtár és Levéltárban, ahol dr. Megyeriné Viola Andrea könyvtárvezető kalauzolta a megjelenteket.
A három alkalomból álló előadássorozat keretében a résztvevők számtalan érdekes információt tudhattak meg a könyvtár történetéről és alapítójának munkásságáról. A könyvtár gyűjteményének és szolgáltatásainak bemutatása során a hallgatók megismerkedtek az élelmiszertudomány és -technológia, a kertészettudomány és kertészeti technológia, a környezettudomány, valamint a táj- és kertépítészeti, a kertművészeti és a településépítészeti tudomány hazai és külföldi, hagyományos és elektronikus információforrásaival. Az előadássorozat oldott hangulatú beszélgetéssel zárult, a hallgatók tapasztalatainak összefoglalásáról.
A látogatásról a következő linkre kattintva hosszabb beszámoló érhető el, melyet ezúton is köszönünk Eötvös Péter Mátyás hallgatónak.

Nincsenek megjegyzések: