Keresés

2017. október 31., kedd

A programozás hete az Európai Parlamentben

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete képviseletében Barátné Hajdu Ágnes tanszékvezető asszony vett részt a 2017. október 17-18 között megtartott Generation Code: born at the library címmel szervezett interaktív kiállításon az Európai Parlamentben. Az immár második alkalommal megrendezett esemény életre hívói a Laurentien holland hercegnő által alapított Reading and Writing Foundation munkatársai voltak. A Public Libraries 2020 program az Európai Unió Kódolás hete (2017.október 7-22.) programsorozat keretében ismételten a közkönyvtárak fontosságára és a könyvtáros egyesületek szerepére kívánta felhívni a figyelmet. Az idei téma a Smart Cities, Smart Citizens, Smart Libraries volt.
A kiállítást többek között Agnes Jongerius európai parlamenti képviselő, Piotr Pluta az EMEA CISCO igazgatója, és Gerald Leitner IFLA főtitkár nyitotta meg.
Az eseményen az IFLA, az Eblida és Európai Unió tagországainak könyvtáros egyesületei képviseltették magukat a legmagasabb szinten. Az alkalom a számítástechnika, a robotika, valamint a közkönyvtárak oktatásban betöltött szerepének megvilágítása mellett alkalmat adott az egyesületeknek az EP képviselőikkel való találkozásra. A Meet & Greet során Barátné Hajdu Ágnes megbeszélést folytatott Erdős Norbert, valamint dr. Kósa Ádám képviselőkkel a digitális kor könyvtári válaszairól, a fogyatékkal élők könyvtári ellátásáról és az aktuális szakmapolitikai kérdésekről.

Az alapítvány munkatársai erre az alkalomra készítették el a legújabb infografikájukat az EU országok közkönyvtárak adataival:

- COUNTRY FACTSHEETS
- COUNTRY FACTSHEETS / Hungary 

További információk:
- CODING IN LIBRARIES
- GENERATION CODE: BORN AT THE LIBRARY 2017

Fényképek galériánkban

Nincsenek megjegyzések: