Keresés

2016. március 12., szombat

Intézetünk munkája a Magyar Földrajzi Társaság Könyvtárában

A  Magyar Földrajzi Társaság a tavalyi év során több egyetemi és országos könyvtár szakvéleményét kérte könyvtára revíziójának lehetséges módjáról és ütemezéséről.
A gyűjteménynek helyet adó Budaörsi út 45. szám alatti épület rövidesen kiürítésre kerül, így a jelenleg nehezen áttekinthető, katalógussal nem rendelkező könyvtár rendezése sürgetővé vált.

2015. október 28. óta az ELTE BTK KITI hallgatói Németh Katalin adjunktus szakmai felügyeletével megkezdték a folyóiratok és tankönyvek rendezését. A folyóiratokat a cédulakatalógussal vetik össze, tételes jegyzéket készítenek az állományról (kötetadatok, folyóméteradatok, címenként). A tételek számítógépes nyilvántartásba kerülnek, hogy integrált könyvtári rendszerbe átemelhetőek legyenek. A munkában részt vevő mester szakos hallgatók vállalták, hogy a polcokon lévő dokumentumokat sorba rendezik évfolyam, lapszám szerint, az esetlegesen felcserélt köteteket helyükre rakják, illetve, hogy az állományt akár dobozolásra, szállításra kész állapotba hozzák.

- A könyvrevízióról a  Magyar Földrajzi Társaság honlapján

Nincsenek megjegyzések: