Keresés

2022. november 16., szerda

Könyvünnep a Fővárosi Nagycirkuszban

Megérkezett a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ égisze alatt működő Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, Könyvtár és Archívumba az 1000. cirkuszművészeti szakkönyv. Az ünnepélyes állományba vételre a tudomány világnapjához kapcsolódóan, sajtótájékoztató és ceremoniális könyvespolcra helyezési ünnepség keretében került sor 2022. november 10-én (csütörtökön) 13:00 órától a Fővárosi Nagycirkuszban.


A könyvünnep kiemelt vendégei Vincze Máté Gábor, a Kulturális és Innovációs Minisztérium közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára, Kiszl Péter, az ELTE BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézet igazgatója, Ritoók Pál építészettörténész, a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ Múzeumi Osztály vezetője és Szóllás Péter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Kulturális Államtitkárságának Könyvtári és Levéltári Főosztály vezetője voltak.

Az ünnepségen Kiszl Péter intézetigazgató megerősítette az ELTE BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézete, valamint a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ között évek óta tartó szakmai-tudományos együttműködés folytatását és bemutatta az Útmutató könyvtáralapításhoz. Esettanulmány a Nemzeti Cirkuszművészeti Könyvtáráról című kötetet. Fekete Péter, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatója köszönetét fejezte ki szakmai támogatásukért Borhy László rektornak és Kiszl Péter intézetigazgatónak, melyről elismerő okleveleket nyújtott át.

- Sajtóhír a Fővárosi Nagycirkusz honlapján
- A szakmai együttműködés összefoglalása
- Videó
- Magyar Nemzet tudósítás
- Meghívó és program
- Fotók - Fuska Nikol és Urbán Ádám (Nemzeti Cirkuszművészeti Központ)

Nincsenek megjegyzések: