Keresés

2022. november 26., szombat

ELTE BTK Nyílt Nap - Intézetünk várja az érdeklődőket!


Az ELTE Bölcsészettudományi Kara 2022. december 2-án (pénteken) 9:00 órai kezdettel a Gólyavár (1088 Budapest, Múzeum krt. 4.) Mária Terézia termében tartja nyílt napját, ahol a megnyitót követően előadások hangzanak el a felvételi eljárásról és karunk képzési kínálatáról.
  • 10:30-tól intézetünk oktatója, Winkler Bea várja az érdeklődőket Mesterséges intelligencia a könyvtárakban című mintaórájával a kar Múzeum körúti főépületének 6-os tantermében (magasföldszint, jobbra a folyosó végén).
  • Az informatikus könyvtáros alapszakról, a könyvtár- és információtudomány mesterszakról és a könyvtárostanár képzésről a mintaórát követően, 11:15-től tartunk tájékoztatót szintén a 6-os teremben.
*

Intézetünk a 2023-as felvételi időszakban a következő képzési formákat kínálja:

I. Informatikus könyvtáros alapszak (BA) nappali és levelező tagozaton, állami ösztöndíjjal támogatott és önköltséges formában. Választható specializációk:
  • információ- és tudásmenedzsment
  • könyvtörténet
  • zenei könyvtáros (a Zenei Tanszék által meghirdetett ének-zene alapszakhoz kapcsolódóan)
II. Könyvtár- és információtudomány mesterszak (MA) nappali és levelező tagozaton,
állami ösztöndíjjal támogatott és önköltséges formában.

III. Könyvtárostanár-képzés nappali és levelező tagozaton az alábbi képzési formákban:
  • 2 féléves, nem tanári diszciplináris mesterképzésre épülő, egyszakos tanári mesterképzés (60 kredit): informatikus könyvtáros mesterszakos oklevél vagy annak megfelelő korábbi rendszerű egyetemi diploma
  • 4 féléves, tanítói alapképzettségre épülő, újabb tanári szakképzettség megszerzésére irányuló, egyszakos tanári mesterképzés (120 kredit): tanítói alapszakos (nem könyvtáros) oklevél
  • 4 féléves, egyetemi szintű tanári szakképzettségre épülő, újabb tanári szakképzettség megszerzésére irányuló, egyszakos tanári mesterképzés (120 kredit): egyetemi szintű tanári (nem könyvtáros) oklevél
  • 10 féléves osztatlan könyvtárostanár képzés szakpárban (társítható szakok: angol nyelv és kultúra, biológia, bolgár és nemzetiségi bolgár nyelv és kultúra, fizika, földrajz, hittan (hittanár-nevelőtanár), horvát és nemzetiségi horvát nyelv és kultúra, informatika (digitális kultúra), kémia, lengyel és nemzetiségi lengyel nyelv és kultúra, magyar, matematika, német és nemzetiségi német nyelv és kultúra, német nyelv és kultúra, román és nemzetiségi román nyelv és kultúra, szerb és nemzetiségi szerb nyelv és kultúra, szlovák és nemzetiségi szlovák nyelv és kultúra, szlovén és nemzetiségi szlovén nyelv és kultúra, testnevelés, történelem és állampolgári ismeretek, ukrán és nemzetiségi ukrán nyelv és kultúra - valamennyi szakpár kizárólag nappali munkarendben)
A jelentkezők rendelkezésére álló állami ösztöndíjjal támogatott félévekről (összesen 12 félév) személyre szabott, azonnali tájékoztatás olvasható az Ügyfélkapu Felsőoktatási Információs Rendszer (FIR) menüpontjában, képzéseinkről pedig a Felvi portál informál. A 2006 előtt, főiskolán vagy egyetemen végzettek esetében a még rendelkezésre álló állami ösztöndíjjal támogatott félévek száma rendszerint elegendő ahhoz, hogy a mesterszakot (akár levelező tagozaton) is állami ösztöndíjjal támogatott finanszírozási formában végezhessék el.

2023-tól nincs szükség emelt szintű érettségire a felvételi jelentkezéshez.

A hallgatók gyakorlati képzése változatos könyvtártípusok és további szervezetek bevonásával zajlik, a külföldi tapasztalatszerzés lehetőségét Európa-szerte 24 ERASMUS partnerintézményünk biztosítja.

A mesterképzést követően hallgatóink előtt nyitva áll a továbblépés lehetősége a hazai könyvtár- és információtudományi képzés legfelső szintjét jelentő, PhD-fokozatot adó, nemzetközileg is elismert, több magas presztízsű tudományos publikációt jegyző doktori programunk felé.

Felmerülő kérdéseikkel forduljanak bizalommal dr. Németh Katalin oktatásfelelőshöz:
e-mail: nemeth.katalin@btk.elte.hu

Szakismertetők:
További információk:
*

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Eötvös Loránd Tudományegyetem
Bölcsészettudományi Kar
Könyvtár- és Információtudományi Intézet

Nincsenek megjegyzések: