Keresés

2021. augusztus 1., vasárnap

A jelenlét értéke - Tanévzáró értekezlet

Intézetünk munkatársai évek óta a Római-part egyik kerthelyiségében tartják évzáró értekezletüket. 2020 nyarán nem találkozhattunk: a koronavírus járvány első hulláma végén voltunk, még az oltási program beindulása előtt. Ez a hagyomány akkor megszakadt, de azt nem gondoltuk, hogy még 2021 tavaszi félévében is ez a júliusi, szabadtéri értekezlet lesz az első és egyetlen alkalom, amikor személyesen láthatjuk egymást.


Hosszú volt ez a három, távolléti oktatással zajló szemeszter, s bár oktatók, diákok, szakmai együttműködő partnereink és a technológiai hátteret biztosító egyetemi munkatársak mindent megtettek azért, hogy teljes értékű féléveket zárhassunk, őszintén sajnáljuk, hogy jelenlegi hallgatóink egyetemi évei részben így alakultak. A jelenlét értékét a "lockdown" után becsüljük igazán. Új tanulság ez, s új feladatunk, hogy a távolléti oktatásban tanult hallgatóinkat tőlünk telhetően kárpótoljuk: a járványmentes jövőben is visszavárjuk őket a Múzeum körútra, örömmel figyeljük szakmai pályájuk alakulását, nyitottak maradunk feléjük.

Készülünk arra, hogy 2021 őszétől újra a Múzeum körúton, megszokott környezetünkben folytathatjuk jelenlegi és új hallgatóinkkal a közös munkát!

- Fényképek az értekezletről

Kellemes nyarat, jó pihenést kívánunk!

Nincsenek megjegyzések: