Keresés

2020. március 11., szerda

Tájékoztató - ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testület

TÁJÉKOZTATÓ A KORONA-VÍRUS JÁRVÁNY TERJEDÉSE MIATTI 
KORMÁNYZATI INTÉZKEDÉSEK VÉGREHAJTÁSÁRÓL

Az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testülete (JOKT) a Magyarország Kormánya által 2020. március 11-én meghozott intézkedések, valamint a felsőoktatást érintő járványügyi veszélyhelyzet miatti kötelezettségek intézményi végrehajtásáról átmenetileg az alábbiakban rendelkezik. 

Az alábbi intézkedések a fenntartó Innovációs és Technológiai Minisztérium és a felsőoktatási intézmények vezetői között lefolytatott videokonferencia alapján készültek. 

1. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora a jelen TÁJÉKOZTATÓ közzétételével 2020. március 12–13. napokra a hallgatók számára rektori szünetet rendel el. 
2. A hallgatók a rektori szünet kezdő időpontjától a JOKT ellenkező rendelkezéséig nem látogathatják az Egyetem épületeit, valamennyi hallgatót távolmaradási kötelezettség terhel 2020. március 12-től. Az Egyetem hallgatói a rektori és tavaszi szünet alatt nem utazhatnak külföldre, lehetőség szerint maradjanak a lakóhelyükön. 
3. A kormányzati döntésnek megfelelően a 2019/2020-as tanév tavaszi szünete a tanév rendjében meghatározott időtartamot megváltoztatva, 2020. március 16–22. között lesz a hallgatók számára megtartva. 
4. A hallgatók számára személyes ügyfélszolgálat 2020. március 12-től megszűnik. A hallgatók számára elektronikus ügyintézési lehetőséget biztosítunk. Kérjük, ezzel kapcsolatos információkéréseket ne fogalmazzanak meg, erről az Egyetem és a karok honlapján néhány napon belül külön tájékoztatót adunk ki, amelyben a diákigazolvány érvényesítéséről is rendelkezni fogunk. 
5. A hallgató személyes jelenlétét igénylő oktatás kivételével az egyetem működése az elrendelt rektori szünet és a tavaszi szünet alatt, valamint azt követően is fennmarad. 
6. Az ELTE egésze 2020. március 26-tól az ellenkező rendelkezésig távolléti oktatásra áll át. 
7. Az egyetem működésének üzemszerű fenntartása érdekében – különös tekintettel a távolléti oktatás megszervezésével összefüggő feladatok ellátására – az oktatók, kutatók és az adminisztráció munkatársai számára a munkavégzési kötelezettség fennáll az elrendelt rektori szünetek, valamint a tavaszi szünetek alatt, valamint azt követően is. 
8. A doktori hallgatók kötelesek a kutatási tevékenységüket folyamatosan ellátni és a távoktatásban közreműködni. 
9. Az elrendelt rektori és tavaszi szünet időpontjára eső számonkérések (beleértve a szakdolgozatvédések) új időpontjáról és a számonkérés módjáról a későbbiekben rendelkezünk. 
10. A kormányzati döntés alapján magyar hallgatóknak a kollégiumi tartózkodási helyükről otthonukba távozniuk szükséges legkésőbb 2020. március 13-ig. Ennek végrehajtásáról az ELTE JOKT részletes szabályokat dolgoz ki a holnapi napon. Amennyiben a magyar hallgatónak nincs hova mennie, a JOKT méltányossági engedélye alapján maradhat a kollégiumban. 
11. A nemzetközi és külhoni hallgatók kollégiumi tartózkodása a továbbiakban is megengedett. 
12. A JOKT a 2020. március 9-én kiadott tájékoztatóját egyebekben fenntartjuk. 
13. Jelen Tájékoztatóban foglalt intézkedések 2020. március 12. 00:00 órától hatályosak. 

További információkat és rendelkezéseket az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testülete legkésőbb 2020. március 12-én ad ki. 

Budapest, 2020. március 11. 
ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testülete

Nincsenek megjegyzések: