Keresés

2020. március 3., kedd

Doktoranduszaink a 28. BOBCATSSS konferencián

Idén 28. alkalommal rendezték meg a nemzetközi BOBCATSSS konferenciát, ezúttal Párizsban. A BOBCATSSS a European Association for Library and Information Education and Research (EUCLID) égisze alatt évente rendezett konferencia, amelyen könyvtárosok, könyvtáros hallgatók és információs szakemberek tartanak előadásokat. Franciaország legutóbb 2016-ban adott helyszínt a konferenciának, akkor Lyonban.
Az idei eseményt január 22. és 24. között a párizsi University Paris-Est Marne-La-Vallée, a Institut Francilien d'Ingénierie des Services, illetve a bolgár University of Library Studies and Information Technologies szervezte.
A konferencia minden évben a könyvtár- és információtudomány területén felmerülő fontos és aktuális kérdésekkel, kihívásokkal foglalkozik. Az idei konferencia fő témája az információkezelés, a fake news és a dezinformáció volt.
A konferencián idén doktori programunk két hallgatója vett részt. Arany-Nagy Zsuzsanna iskolai könyvtárosként az álhírek felismeréséről és az okostantermek könyvtárhasználati órákon való hasznosításáról, Nagy Andor pedig a személyes digitális hagyatékok hosszútávú megőrzésének lehetőségeiről és a könyvtár ebben betöltött lehetséges szerepéről beszélt előadásában. A konferencián elhangzott előadások anyaga konferenciakötetben is megjelenik, várhatóan a nyár folyamán.
A konferencia helyszíne jövőre Porto lesz, a beharangozó kisfilmet az érdeklődők itt tekinthetik meg.

- Fényképek

Nincsenek megjegyzések: