Keresés

2018. május 1., kedd

Fejezetek a magyarországi könyvtárügy történetéből (1945-1956)

Örömmel adunk hírt róla, hogy a Nemzeti Könyvtár és a Gondolat Kiadó gondozásában megjelent Dr. Sonnevend Péter szerkesztésével a Fejezetek a magyarországi könyvtárügy történetéből (1945-1956) című kötet. Ahogy azt a szerkesztői bevezető is megörökíti, Intézetünk is sajátjának érezheti a munkát, melynek erdménye fontos hiányosságokat pótolt könyvtártörténet-írásunkban. A kutatáshoz kapcsolódóan két konferenciának adhattunk otthont: Könyvtártörténet-írásunk az 1945 utáni korszakról (2015. március 23.) és Könyvtártörténet-írásunk a Rákosi-korszakról (2016. november 16. ), s hallgatóink  is fontos irodalmkutatási munkákban vettek részt.
A kötet Sonnevend Péter, Pogányné Rózsa Gabriella, Pogány György, Kégli Ferenc és Varga Katalin tanulmányaival mostantól Intézeti könyvtárunk megbecsült tétele - bízunk benne, hogy sok jelenlegi és leendő hallgatónk forgatja és hasznosítja majd saját kutatásai során.

Külön köszönjük Sonnevend Péter szíves dedikációját, s gratulálunk a kutatásban részt vett valamennyi kollégának, hallgatónak!


Beszámolók, videó és képek a kutatáshoz kapcsolódó, Intézetünkben rendezett konferenciákról:


Nincsenek megjegyzések: