Keresés

2016. október 28., péntek

A programozás hete az Európai Parlamentben

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete képviseletében Barátné Hajdu Ágnes tanszékvezető asszony vett részt a 2016. október 18-19 között megtartott Generation Code: born at the library címmel szervezett interaktív kiállításon az Európai Parlamentben. A rendezvény életre hívói a Laurentien holland hercegnő által alapított Reading and Writing Foundation munkatársai voltak. A kiállítást H.R.H. Princess Laurentien és Navracsics Tibor kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztos nyitotta meg.
Az eseményen az IFLA, az Eblida és Európai Unió tagországainak könyvtáros egyesületei képviseltették magukat a legmagasabb szinten.
Az alkalom a számítástechnika, a robotika, valamint a közkönyvtárak oktatásban betöltött szerepének megvilágítása mellett alkalmat adott az egyesületeknek a MEP képviselőikkel való találkozásra, valamint arra is, hogy a könyvtárosok szerzői jogok közös és egységes szabályozásának kérdéseiről folytathassanak megbeszéléseket a képviselőkkel, különös tekintettel az elektronikus dokumentumok szolgáltatásának előtérbe kerülésére.
Az alapítvány munkatársai erre az alkalomra készítették el a legújabb infografikájukat az EU országok közkönyvtárak adataival.

- további képek galériánkban

Nincsenek megjegyzések: