Keresés

2016. május 23., hétfő

Pázmány napi könyv-örökbefogadások

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány a Pázmány nap alkalmából 2016. május 6-án könyv-örökbefogadással egybekötött rendezvénnyel tisztelgett az egyetemalapító Pázmány Péter előtt. Egyetemünk alapításának 381. évfordulóján a könyvtár zsúfolásig telt érdeklődőkkel, az eseményt Kálóczi Katalin, az Egyetemi Könyvtár főigazgatója és Kiszl Péter, az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány kuratóriumának elnöke, intézetünk igazgatója nyitotta meg.

Az ünnepség keretében Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületének Önkormányzata az Egyetemi Könyvtár Pázmány-relikviáinak hat kötetét, míg az 1898-ban alapított Budapesti Egyetemi Atlétikai Club a BEAC – Az elsők című kiállításmegnyitó részeként az Egyetemi Könyvtár állományából a híres spanyol jezsuita, Ludovicus Crucius drámakötetét fogadta örökbe.


A restaurálási költségek támogatásáról szóló megállapodást az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Kiszl Péter, az örökbefogadók részéről pedig Wohlmuth István kulturális tanácsnok és Karácsony András, a BEAC elnöke hitelesítették aláírásukkal.

- Az eseményről az ELTE oldalán | Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat oldalán
- További fényképek: ELTE-Online

Nincsenek megjegyzések: