Keresés

2016. május 16., hétfő

Oktatóink és hallgatóink a XXIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

Idén is a Millenáris B épületében, a galérián alakította ki a Fesztiváliroda a Magyar Könyvtárosok Egyesülete számára a Könyvtáros Klubot és a standot.
Az MKE a standon kiállította a tavalyi Fitz-díjas könyveket és azokat a magyar mesekönyveket, amelyek a világ legszebb könyvei közé kerültek – melyek kiválasztásában hallgatóink is aktívan bekapcsolódtak – valamint az MKE jubileumi köteteit. Idén 23 programmal jelent meg az MKE a könyvfesztiválon, melyek tematikus blokkokba voltak szervezve, ezek közül háromban is szerepet kapott Barátné Hajdu Ágnes tanszékvezető asszony, az MKE elnöke.
A központi, egyben nyitó rendezvény április 22-i Projektek és szolgáltatások – lehetőségek és megvalósítás volt, melynek moderátora Barátné Hajdu Ágnes volt. A nagy érdeklődésre számot tartó a rendkívül aktuális programot, a 120 fős teremben néhányan állva, illetve a lépcsőn ülve hallgatták, közöttük számos hallgató és kísérőjük Bella Katalin tanárnő, akik az itt hallott ismereteket jól tudják hasznosítani tanulmányaik során. Mindhárom téma nagyon fontos volt, különösen a Minősített Könyvtár címet és a Könyvtári Minőségi Díjat elnyert könyvtárak vezetőinek előadása bizonyult inspirálónak.
A Könyvtáros Klubban zajló önálló programok során 53 résztvevővel (előadók, beszélgetőtársak, moderátorok) és közel 650 főnyi hallgatósággal találkozhattunk. A közönség soraiban több érdeklődő hallgató kísérte figyelemmel az előadásokat mind a pénteki mind a szombati programokon. A Gyermekkönyvtáros Szekció programja bevezető előadását Barátné Hajdu Ágnes tartotta és összegezte az IFLA projekt eseményeit és beszámolt a most folyó világkiállításról A világ a magyar képes gyermekkönyveken keresztül (is) címmel.
A Könyvtárostanárok Egyesülete rendezvényén a Könyvtárhasználati óravázlatok 1-2. kötete szerkesztői kerekasztalánál az előadók között hallhattuk Barátné Hajdu Ágnest. Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy az MKE könyvfesztiváli rendezvényeinken összesen több mint 700-an vettek részt. Intézetünket Barátné Hajdu Ágnes tanszékvezető asszony képviselte, aki az MKE elnökeként a rendezvénysorozat szervezéséért is felelős volt.

- További fényképek

Nincsenek megjegyzések: