Keresés

2015. november 26., csütörtök

A könyvtártudomány ünnepe intézetünkben

Mit jelent a könyvtár (és a könyvtárosság) a tudományban, a kutatásban, múltunk feltárásában, jelenünkben, jövőnk kijelölésében? Milyen szerepet tölt be virtualizálódó valóságunkban, illetve hogyan látjuk a globális információs rendszer részeként? Intézetünk és doktori programunk a Valóságos könyvtár - könyvtári valóság II. című konferenciával emelte a figyelem középpontjába a könyvtár- és információtudományt a Magyar Tudomány Ünnepén.

2015. november 23-án és 24-én, két napon keresztül, két helyszínen több, mint 40 értékes, hazai és határon túli előadói megszólalással, összesen 170 vendégünknek biztosíthattunk részletgazdag panorámaképet interdiszciplináris tudományterületünk aktuális kérdéseiről.

Rendezvényünk eredményességért köszönetet mondunk előadóinknak: karunk kiemelkedő professzorai pályájukat elemző, nagy ívű vallomásaikkal, a hazai és nemzetközi könyvtárvezetők friss tapasztalataik megosztásával adtak egyedi és megismételhetetlen karaktert elemző áttekintésünknek, melyben a könyvtárosképzést kutatásaikkal meghatározó egyetemi oktatóink és a jövőt már szakemberként képviselő doktoranduszaink adtak ízelítőt naprakész tudásuk legjavából, a könyvtári rendszer változásait katalizáló piaci szakértők pedig bemutatták legfrissebb fejlesztési eredményeiket.

Köszönetet mondunk konferenciánk minden vendégének a szekciókon és helyszíneken átívelő figyelemért és aktivitásért, ahogy az egyetemi, kari és ágazati vezetésnek, valamint a szekcióelnököknek folyamatos támogatásukért. A rendezvény sikeres lebonyolítását, a helyszínek és időbeosztás példás biztosítását köszönjük valamennyi partnerünknek, közreműködő kollégáinknak és hallgatóinknak.


A 2016-ban megjelenő konferenciakötet szerkesztését már megkezdtük és tudományos ülésünk eredményeiről rövidesen beszámolunk a szaksajtóban. Az előadások tartalmi összefoglalói és a fényképek galériája már hozzáférhetőek, az esemény videódokumentációját és a vetített prezentációkat honlapunkon hamarosan közzétesszük.

Tisztelettel, szeretettel várjuk Önöket 2016-ban is, további könyvtárszakmai rendezvényeinken!

A konferencia szervezőbizottsága 
- A konferencia honlapja

Nincsenek megjegyzések: