Keresés

2023. február 2., csütörtök

Folytatódik tavasszal a Nyitott Napok előadássorozat

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Könyvtár- és Információtudományi Intézete (ELTE BTK KITI) a 2015/2016. tanév tavaszi félévétől kezdődően újraindította a Nyitott Napok előadássorozatot. A Nyitott Napokat az ELTE BTK KITI Könyvtártudományi Tanszékének egykori vezetője, Voit Krisztina alapította 1995 októberében, aki a következőkben fogalmazta meg a nyilvános előadásfolyam küldetését: "A sorozat célja kettős: egyfelől az egyetemi hallgatóság számára szeretnénk olyan szakmai ismereteket nyújtani, amelyek kiegészítik és tovább bővítik a tantervben szereplő stúdiumok adta tudásanyagot, másfelől a könyvtáros szakma számára felkínálni [...] tájékozódási lehetőségeket." Hosszú szünet után ennek szellemében indult újra a Nyitott Napok 2016. tavaszán.


A rendezvény helyszíne: az ELTE BTK KITI tanterme (1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8., mfszt. 6.) A rendezvény időpontja: a szorgalmi időszak minden hónapjának egy-egy szerda délutánja, mindig 17:00 órai kezdettel. A kb. 50-60 perces, nyilvános előadások végén lehetőség nyílik kérdésekre, vitára.

A 2022/2023. tanév tavaszi szemeszterének tervezett programja:

2023. február
A februárra tervezett előadásra a tanév rendjében elrendelt változások miatt nem kerülhet sor. Későbbi időpontban tartjuk meg.

2023. március 22.
Zsámboky János fiának ismeretlen album amicoruma
Bíró Gyöngyi (DRE Ráday Könyvtár)

2023. április 26.
Ritka növények, gombák, fosszíliák, római feliratok. Carolus Clusius sokoldalú tevékenysége Magyarországon.
Orbán Áron (Tokaj-Hegyalja Egyetem)

2023. május 10.
Újdonságok a Régi Nyomtatványok Tárában
Szovák Márton (OSZK RNYT)


Várjuk Önöket Intézetünk rendezvényein!

Nincsenek megjegyzések: