Keresés

2023. január 30., hétfő

New York StartUP! - vállalkozói kompetenciák a mesterképzésben


Intézetünk kiemelt figyelmet fordít a pénzügyi műveltség, az üzleti információ és a vállalkozásfejlesztés témaköreinek oktatására. Kiszl Péter intézetigazgató Piacgazdaság és könyvtárügy az információs társadalomban, majd az Üzleti információ és pénzügyi kultúra egymásra épülő kurzusainak folytatásaként könyvtár- és információtudomány mesterszakos hallgatóink a 2022/2023. tanév őszi félévben a Szervezeti információgazdálkodás, információs folyamatok című tantárgy keretein belül információs kisvállalkozások létrehozását és működtetését modellezték a New York Public Library New York StartUP! Business Plan Competition programjának eszköztárát is felhasználva.  

A félév során született ötleteket és üzleti terveket - a Mesterszakos Nyílt Hét alkalmából az alapszakos hallgatók számára is nyitott - záró foglalkozáson két szakértő, Kóródy Judit központvezető (Infodok Kft., a Magyar Telekom információszolgáltató partnere) és Kerekes Pál címzetes egyetemi docens (a Publio Kiadó társalapítója) is áttekintette, valamint segítette tanácsaival, javaslataival a projektdokumentumok elkészítését, a vizsgára történő felkészülést.

A tanegység a Könyvtári innovációk magyarországi implementációja: a New York Public Library üzleti információs szolgáltatásainak tudományos vizsgálata, különös tekintettel a New York StartUP! programra keretében, a Kulturális és Innovációs Minisztérium ÚNKP-22-5 kódszámú Új Nemzeti Kiválóság Programjának a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból finanszírozott szakmai támogatásával valósult meg.

- Fényképek a záró foglalkozásról

- A New York StartUP! Business Plan Competition honlapja

Nincsenek megjegyzések: