Keresés

2022. január 25., kedd

Felvételi és Nyílt Napok

Az ELTE Bölcsészettudományi Kara 2022. január 28. és január 31. között szervezi online Nyílt Napjait.

Dr. Fodor János egyetemi adjunktus Ismerd meg ellenfeled! Álhírek és áltudományok könyvtár- és információtudományi nézőpontból című online mintaórájával várja az érdeklődőket: https://btk.elte.hu/mintaorak-2022 

Kérdezz-felelek – A BTK Felvételi Iroda munkatársai és hallgatóink 2022. január 28-án (pénteken) 15:30 és 16:30 között élőben válaszolják meg a tanulmányi és az egyetemi élettel kapcsolatos kérdéseket.

Az informatikus könyvtáros alapszakról, a könyvtár- és információtudomány mesterszakról, valamint a könyvtárostanár képzésről 2022. január 31-én (hétfőn) 15:00 órától tartunk tájékoztatót ugyancsak élőben, az MS Teams alkalmazásban. 

Intézetünk a 2022-es felvételi időszakban a következő képzési formákat kínálja: 

I. Informatikus könyvtáros alapszak (BA) nappali és levelező tagozaton,
állami ösztöndíjjal támogatott és önköltséges formában. Választható specializációk:
- információ- és tudásmenedzsment
- könyvtörténet
- zenei könyvtáros (a Zenei Tanszék által meghirdetett ének-zene alapszakhoz kapcsolódóan) 

II. Könyvtár- és információtudomány mesterszak (MA) nappali és levelező tagozaton, állami ösztöndíjjal támogatott és önköltséges formában.  

III. Könyvtárostanár-képzés nappali és levelező tagozaton az alábbi képzési formákban:
- 2 féléves, nem tanári diszciplináris mesterképzésre épülő, egyszakos tanári mesterképzés (60 kredit): informatikus könyvtáros mesterszakos oklevél vagy annak megfelelő korábbi rendszerű egyetemi diploma
- 4 féléves, tanítói alapképzettségre épülő, újabb tanári szakképzettség megszerzésére irányuló, egyszakos tanári mesterképzés (120 kredit): tanítói alapszakos (nem könyvtáros) oklevél
- 4 féléves, egyetemi szintű tanári szakképzettségre épülő, újabb tanári szakképzettség megszerzésére irányuló, egyszakos tanári mesterképzés (120 kredit): egyetemi szintű tanári (nem könyvtáros) oklevél
- 10 féléves osztatlan könyvtárostanár képzés szakpárban (széles társítható szakkínálattal - valamennyi szakpár kizárólag nappali munkarendben)  

A jelentkezők rendelkezésére álló állami ösztöndíjjal támogatott félévekről (összesen 12 félév) személyre szabott, azonnali tájékoztatás olvasható az Ügyfélkapu Felsőoktatási Információs Rendszer (FIR) menüpontjában, képzéseinkről pedig a Felvi portál informál. A 2006 előtt, főiskolán vagy egyetemen végzettek esetében a még rendelkezésre álló állami ösztöndíjjal támogatott félévek száma rendszerint elegendő ahhoz, hogy a mesterszakot (akár levelező tagozaton) is állami ösztöndíjjal támogatott finanszírozási formában végezhessék el.  

A hallgatók gyakorlati képzése változatos könyvtártípusok és további szervezetek bevonásával zajlik, a külföldi tapasztalatszerzés lehetőségét Európa-szerte 20 ERASMUS partnerintézményünk biztosítja.  

A mesterképzést követően hallgatóink előtt nyitva áll a továbblépés lehetősége a hazai könyvtár- és információtudományi képzés legfelső szintjét jelentő, PhD-fokozatot adó, nemzetközileg is elismert, több magas presztízsű tudományos publikációt jegyző doktori programunk felé.  

Részletes információk és végzett hallgatóink képzésről alkotott véleményeit tartalmazó összeállítás a Könyvtár- és Információtudományi Intézet honlapján:
http://lis.elte.hu/OKTATAS/felveteli  

Felmerülő kérdéseikkel forduljanak bizalommal munkatársainkhoz:
e-mail: lis@btk.elte.hu  

A Nyílt Napok honlapja: https://btk.elte.hu/felveteli 

Országos felvételi információs portál: https://www.felvi.hu 

Az ELTE felvételi oldala: https://www.elte.hu/felveteli 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 

Nincsenek megjegyzések: