Keresés

2020. szeptember 2., szerda

Felvételi statisztika 2020.

A tények magukért beszélnek: hazánkban változatlanul az ELTE BTK könyvtár- és információtudományi képzései a legnépszerűbbek, idén is intézetünkben kezdi meg tanulmányait a legtöbb informatikus könyvtáros hallgató mind BA, mind MA szinten, nappali és levelező tagozaton egyaránt. Könyvtárostanár képzéseink is megőrizték vezető helyüket az országos képzési mezőnyben, emellett természetesen továbbra is működik az országban egyedülálló, a tudósképzést szolgáló doktori (PhD) programunk, ahová az idei tanévben öt új aspiráns nyert felvételt, köztük már Stipendium Hungaricum ösztöndíjas, külföldi hallgatók is.

A diagramok gyakran többet mondanak, mint a szavak, de a szavaknak is megvan a maguk szerepe: köszönjük a a képzéseinket választó középiskolások és már diplomával rendelkezők bizalmát!


Szívből kívánjuk, hogy évek múlva a könyvtár- és információtudomány, a könyvtáros és információs szakma legfelkészültebb, a munkaerőpiac valamennyi szegmensében jól hasznosítható diplomával rendelkező, erkölcsileg és anyagilag egyaránt megbecsült szakembereiként emlékezzenek vissza a sikeres felvételire! Hazai és nemzetközi szakmai együttműködő partnereinknek, kollégáinknak köszönjük eddigi támogatásukat képzéseink népszerűsítésében és színvonalának emelésében, számítunk megtisztelő jövőbeli értékes közreműködésükre, akár megbízott oktatóként, akár vendégelőadóként, akár témavezetőként, akár szakmai gyakorlatok vezetőjeként.

A közös munkára várva, oktatási programjainkat a vírushelyzet által előidézett kihívásokhoz igazítva, minden új és régi hallgatónkat, szakmai partnerünket jó egészséget kívánva, szeretettel köszöntjük!

A könyvtár- és információtudományi képzésekről komplex helyzetképed ad:
KISZL Péter: A könyvtár- és információtudományi képzés ökológiája. = Könyvtári Figyelő. 30. évf. 2020. 1. sz. 9-40. p.




BA -nappali és levelező



MA - nappali és levelező



Osztatlan könyvtárostanár képzés



Két féléves könyvtárostanár képzés



Négy féléves könyvtárostanár képzés



A grafikonokat  a www.felvi.hu adatai alapján dr. Németh Katalin adjunktus készítette.

Nincsenek megjegyzések: