Keresés

2017. június 30., péntek

MKE Lengyel nap intézetünkben

2017 WLIC – Wroclaw. Lengyel impressziók a 2017-es IFLA konferencia előtt címmel tartott szakmai napot Intézetünkben június 23-án a Magyar Könyvtárosok Egyesülete.

Az IFLA (Könyvtári Egyesületek és Szervezetek Nemzetközi Szövetsége – International Federation of Library Association and Institutions) idén Lengyelországban, Wroclawban tartja éves konferenciáját. A konferencia közelsége, az önkéntesek csapatának nyitottsága minden eddiginél nagyobb csapatot hozott össze, akik lehetőséget kaptak a konferencián való részvételre. Az MKE ösztöndíjas felhívásával több kollégának, önkéntesnek és előadónak sikerült támogatást nyújtania a részvételhez. Az önkéntesek között ott találjuk többek között három nappalis MA-s hallgatónkat: Bodnár Barbarát, Pataki Fruzsinát és Tót Barbarát.
A szakmai napon lehetőség nyílt a lengyel kultúrába való rövid bepillantásra. Előadást tartott: Megyes Klára a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Tanácsa elnöke és az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület elnöke: Benyomások Lengyelországról - 13 év kirándulásai nyomán; Sebestyén Ewa az érdi Csuka Zoltán Városi Könyvtár igazgatója: Két hazában - két kultúrában, valamint Barátné Hajdu Ágnes a Magyar Könyvtárosok Egyesülete elnöke: A lengyel könyvtárügy és a WLIC 2017 – Wroclaw címmel.
Az előadásokat baráti beszélgetés követte az előttünk álló feladatokról az önkéntesek, előadók, résztvevők, szervezők részvételével.

Nincsenek megjegyzések: