Keresés

2016. december 11., vasárnap

A Fülöp Géza Könyvtártudományi Tudományos Diákkör intézeti fordulója

November 30-án került megrendezésre Intézetünk helyi TDK fordulója, melynek keretein belül négy hallgató kvalifikálta magát az Országos Tudományos Diákköri Tanácsra.
Hujber Zsófia (másodéves MA hallgató) Az orvosok információkeresési szokásai címmel, használói szükségletek a változó környezetben alcímmel tartotta meg előadását. (Témavezetői: Barátné Hajdu Ágnes és Kiszl Péter.) Zsófia munkája a külföldi orvosok információkeresési szokásait, valamint saját kutatását mutatja be, mely a hazai helyzetet igyekszik feltérképezni.
Incze Dorottya (másodéves MA hallgató) pályamunkájának témája az FRSAD (Functional Requirements of Subject Authority Data). (Témavezető: Barátné Hajdu Ágnes.) A konceptuális modellt az IFLA szakemberei dolgozták ki, s entitásokat, valamint azok tulajdonságait és kapcsolatait, illetve a besorolási adatok felhasználói feladatait határozza meg.
Kiss Attila Csaba (másodéves MA hallgató) a Kínai könyvtárügy 1860 és 1949 között című előadásában bemutatta a kínai könyvgyűjtemények fejlődését és a modern, európai értelemben vett könyvtárak kialakulását. (Témavezető: Bibor Máté.)
Az OTDK-n való részvétel nem csak a mesterszakos hallgatókat vonzotta, Kelemen Márta, végzős BA hallgató a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő social bookmarking-ról, s az ahhoz szorosan kapcsolódó social tagging-ről tartotta meg előadását. (Témavezető: Senkei-Kis Zoltán)


Hallgatóinknak ezúton is szívből gratulálunk továbbjutásukhoz!

Nincsenek megjegyzések: