Keresés

2016. február 27., szombat

Az OSZK Librariában

2016. február 25-én Kiszl Péter intézetigazgató meghívására, a Piacgazdaság és könyvtárügy az információs társadalomban mesterszakos kurzus keretében Káldos János, az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) általános főigazgató-helyettese tartott nagy sikerű előadást Határok, határsértések, határváltozások Librariában, a "könyves világban" címmel.

Káldos János prezentációjában részletesen kitért a nemzeti könyvtár - jogszabály által előírt - rendkívül sokrétű feladataira, az információhordozók rohamos fejlődése okozta kihívásokra, illetve hallgatói kérdésekre válaszolva szó esett olyan aktuális témákról is, mint például az új integrált könyvtári rendszer kiválasztása az OSZK-ban, az Arcanum és a könyvtári tartalomszolgáltatás viszonya, a könyvtár nyitva tartásának változása, az ELDORADO-projekttel kapcsolatos tapasztalatok, az OSZK gazdálkodása, a CIVIC Epistemologies projektben való részvétel, a MANDA beolvadása az OSZK-ba, s természetesen a nemzeti könyvtár költözése.

- Fényképek az előadásról

Kiszl Péter kurzusának következő vendége 2016. március 10-én Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója lesz.

Nincsenek megjegyzések: