Keresés

2014. április 25., péntek

Networkshop 2014. Pécs

A nagy hagyományú, NIIF szervezte informatkai-könyvtárügyi konferenciasorozat idei eseményeinek a Pécsi Tudományegyetem futurisztikus Szentágothai János Kutatóközpontja adott otthon április 23-tól 25-ig.
A több teremben, közel négyszáz résztvevővel két és fél napon keresztül zajló előadások, workshopok felölelték tudományterületünk szinte valamennyi, kapcsolódó érdeklődési területét (tartalomszolgáltatás, jogi, etikai kérdések, felsőoktatás, adathálózati technológiák, hálózati biztonság, alkalmazásfejlesztés) konkrét könyvtári projekt-bemutatóktól olyan speciális jelenségek föltárásáig, mint a "bitcoin", vagy a "DNS cover".
A konferencia közben a helyszínen is követhető videóközvetítések terem-csatornáit váltogatva bepillanthattam többek között az ELDORADO-projekthez kötődő több előadásba (pl. Amberg Eszter a szerzői jogi aspektusokról beszélt, Moldován István az ELDORADO és az  EoD kapcsolatáról), a folyóiratok digitalizálási problémáit taglaló vitafórumba, több cloud-computinghoz (oktatási, adattárolási felhőalkalmazások) kötődő prezentációba.
Tanszékünket előadással Kerekes Pál (Self-publishing 2.0. - Az önmenedzselésű e-könyv hazai helyzete) képviselte, az előadok és résztvevők között örömmel ismertem számos egykori hallgatónkra.
Fodor János
A részletes program
Az előadások a Videotoriumban megtekinthetőek
Korábbi Networkshop előadásai a Videotoriumban


Nincsenek megjegyzések: