Keresés

2021. május 16., vasárnap

mindennapiNapló: kronológiai projektünk új felülete


Mesterszakos hallgatóink közreműködésével elkészült az a vizuális felület, amely összeköti a Fodor András Hálózati életműkiadást és a naplófeldolgozásokhoz kapcsolódóan évek óta (BA, BAL és média szakos hallgatók közreműködésével) készített kronológiai háttérgyűjtéseket. A különböző (asztali gépen vagy laptopon élvezhető) nézetekben megjeleníthető, szűrhető és kereshető gyűjtemény 1945-től 1979 végéig 420 hónapról közöl (változó kidolgozottsággal) adatokat: a hónap eseményeinek szöveges összefoglalását, korabeli irodalmi lapok tartalomjegyzékét, kronológiai adatsort, vizuális illusztrációkat (korabeli Fortepan képet, a hónap eseményeit összefoglaló brosúrát, egy-egy jelenséghez kapcsolt infografikát). A gyűjteményt a későbbiekben mozgóképes illusztrációk is gazdagítják majd.

Mesterszakos hallgatóink közreműködésével már napi bejegyzéseket is készítettünk a tavaszi félévben, válogatva a félévszázaddal ezelőtti tavasz napjaiból:

- 1971 tavasza a mindennapiNaplóban

A teljes gyűjtemény különböző nézetekben:
- Alapbeállítás (Snapshot) - minden kép látható bélyegképként
- Egy tétel - egy kép (Flipcard)
- Oldalsáv - gyors navigáció
- Magazin - szövegrészletekkel

Mobil telefonon nyitólapként a navigációs oldal használatát javasoljuk, mert a fenti nézetek nem használhatóak (a 400+ bejegyzés egymás alatt, sorban jelenik meg). 

Nincsenek megjegyzések: