Keresés

2021. március 1., hétfő

Milyen legyen a BTK új logója?

Örömteli hír, hogy az ELTE Kommunikációs, Marketing és Rekrutációs Igazgatósága egy új, egységes, egyetemi arculat kidolgozásán fáradozik, amely az egyetemi arculatba illeszkedő kari arculatok létrehozását is magában foglalja.

Az ELTE-arculat kialakítását egy kutatás előzte meg, amelynek során mélyinterjú készült az ELTE vezetőivel, kvalitatív fókuszcsoportos interjúk az ELTE hallgatóival, nemzetközi hallgatókkal és gimnazistákkal, valamint elkészült a versenytársak arculati megjelenésének elemzése is.

A kutatásban résztvevők az ELTE értékeit az alábbiakban határozták meg:
- vezető szerep, piacvezető egyetem
- hallgatói és oktatói, kutatói kiválóság
- sokszínűség
- tradíció és megújulási képesség
- presztízs
- a brand garancia a minőségre
- kari önállóság, identitás
- Budapest mint helyszín

A grafikus ezek alapján alakította ki az arculati irányt, jelenleg ennek finomítása zajlik, aminek keretében maguk a karok is javaslatot tehetnek saját kari logójukra. Ebbe a folyamatba szeretnék bevonni a Bölcsészettudományi Kar polgárait: milyen szimbólumot, képet, vizuális elemet használjunk a Kar új logójában? A jelenlegi tervek szerint a kari logó egy letisztult kör alakú formában kerül elhelyezésre, alatta az ELTE felirattal. 

Az ELTE BTK Kommunikációs Csoportja elsősorban skicceket, grafikai javaslatokat vár, de szöveges ötleteket is örömmel fogad 2021. március 7-ig a kommunikacio@btk.elte.hu e-mail címen.

További információ:
- a hír bővebben, karunk honlapján

Nincsenek megjegyzések: