Keresés

2019. szeptember 29., vasárnap

Partnereink szakdolgozati témajavaslatai

Intézetünk stratégiájának meghatározó eleme a könyvtártudományi képzés és a könyvtári gyakorlat közötti határok feloldása. Ezzel összhangban, együttműködő partnereink 2019. szeptember 25-én az ELTE BTK Központi Olvasótermében (1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8. mfszt. 14.) – immár ötödik alkalommal – tartottak tájékoztatást hallgatóinknak, ismertetve az általuk ajánlott szakdolgozati témajavaslatokat. Az együttműködő partnerek ajánlotta szakdolgozati témák és Intézetünk oktatóinak témakínálata jól mutatja, hogy képzésünk szorosan kapcsolódik a szakmai élethez, s a kihívásokra közösen keressük a tudományosan megalapozott válaszokat.

A jó témaválasztás nemcsak a felsőfokú tanulmányok eredményes lezárásához járul hozzá, hanem utat nyithat a tudományos munkához (OTDK) is. A rendezvény lehetőséget teremtett arra, hogy áttekintve az intézeti és az együttműködő partnerek témajavaslatait, érdeklődésük szerint válasszanak témát és végezzenek kutatást.

A konzultáció iránti nagy hallgatói érdeklődést mutatta, hogy résztvevők száma meghaladta a legnagyobb intézeti tanterem befogadóképességét is. Az oldott hangulat azt jelezte, hogy partnereink vezető, könyvtáros munkatársai örömmel érkeztek hozzánk, s ajánlották végzős hallgatóink figyelmébe a megítélésük szerint fontos kutatási témákat.

Az OIK szakemberi közül Sárközi Andrea ismertette témajavaslataikat, az OGYK részéről Villám Judit, az ELTE EK küldötteként Móring Tibor, az MKE-től Haszonné Kiss Katalin, BCE EK részéről Hoffmann Ádám, a FSZEK képviseletében Dippold Péter, a NAVA küldötteként Kis Szilárd, a Ráday Gyűjteménytől Berecz Ágnes, a kecskeméti Katona József Könyvtár témafelelőse Katona Tibor, az Evangélikus Országos Gyűjtemény részéről Hubert Gabriella szólt az általuk támogatott szakdolgozati témákról.

Fényképek az eseményről
Együttműködői partnereink szakdolgozati témajavaslatai (PDF)

Nincsenek megjegyzések: