Keresés

2017. január 6., péntek

Az IFLA IAP európai workshopja

Ázsia/Oceánia; Latin Amerika és a Karib térség; valamint Africa után negyedik alkalommal az IFLA 2016. december 13. és 16. között Hágában tartotta meg az ENSZ Fenntartható Fejlődése Célkitűzéseihez (Sustainable Development Goals, SDGs) kapcsolódó workshopját.
A rendezvényen 11 európai ország (Franciaország, Hollandia, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Németország, Norvégia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia, Szlovénia) képviselői, az IFLA vezetőképzési programjának szerb és lett tagjai, valamint a Bill & Melinda Gates Foundation/Global Libraries; az EBLIDA; valamint a Public Libraries 2020 munkatársai vettek részt.
Magyarországot Barátné dr. Hajdu Ágnes tanszékvezető, az MKE elnöke és Kovácsné Koreny Ágnes a FSZEK főigazgató-helyettese képviselte.


A rendezvény egy hosszabb munka első állomásának tekinthető, amely során a cél az IFLA, a könyvtáros egyesületek és közkönyvtárak közös összefogásával megvalósuló nemzetközi cselekvési program végrehajtása, a workshop üzenetének disszeminációja, a könyvtárak szerepének nemzeti és nemzetközi pozicionálása és aktivizálása az ENSZ SDG-kkel kapcsolatban.

- További fényképek a rendezvényről

Nincsenek megjegyzések: