Keresés

2014. október 23., csütörtök

Konferencián Splitben

Marijana Misetic, a Horvát Könyvtáros Egyesület (CLA) elnöke meghívására Barátné Hajdu Ágnes tanszékvezető asszony képviselte a Magyar Könyvtárosok Egyesületét a 39th General Conference and Assembly of the Croatian Library Association-on.

A 2014. október 15 és 18 között megrendezett spliti konferencia témája: Libraries – from Mission to Strategy volt. A konferencia külföldi előadói között volt többek között Donna Scheeder az IFLA leendő elnöke, aki az IFLA trend Riport egyes elemeit ismertette, Gerald Leitner az IFLA Könyvtáros Egyesületek Menedzsmentje Szekció elnöke, aki az e-könyvekről és ezek jogi vonatkozásairól beszélt. A konferencia egy szekciója egyben az IFLA Jogi Könyvtárosok Szekciójának workshopja is volt. Itt Edita Bačic szervezésében a parlamenti és jogi könyvtárosok tanácskozását Donna Scheeder, valamint Claire M. Germain (IFLA Jogi Könyvtárosok Szekciójának elnöke) vitaindító előadása nyitotta meg.

A konferencia harmadik napján a közkönyvtárosok szervezésében meglátogattak egy - tíz évvel ezelőtt leégett, s most újjáépített - könyvtárat a varázslatos Kvar szigeten.

A közgyűlésen megköszönték Marijana Misetic leköszönő CLA elnök eddigi munkáját és Dunja Holcert választottak meg a következő időszakra a Horvát Könyvtáros Egyesület elnökének.

Nincsenek megjegyzések: