Keresés

2021. szeptember 14., kedd

Felvételi statisztika 2021.

Hazánkban változatlanul az ELTE BTK könyvtár- és információtudományi képzései a legnépszerűbbek, idén is intézetünkben kezdi meg tanulmányait a legtöbb informatikus könyvtáros hallgató mind BA, mind MA szinten. Könyvtárostanár képzéseink is megőrizték vezető helyüket a hazai képzési mezőnyben, emellett természetesen továbbra is működik az országban egyedülálló, a tudósképzést szolgáló doktori (PhD) programunk, ahová az idei tanévben öt új aspiráns nyert felvételt, köztük újabb, a Stipendium Hungaricum ösztöndíjjal támogatott külföldi hallgató is.


Köszönjük a képzéseinket választó középiskolások és már diplomával rendelkezők bizalmát! Nincs időgépük, jósolni nem tudunk, de Intézetünk oktatói rálátnak tudományterületünk jövőbe mutató folyamataira, s megosztott ismereteink alapján okkal hiszünk abban, hogy Önök jól döntöttek: a nálunk szerzett diploma birtokában helyén tudják majd kezelni a sommás megállapításokat, a közhelyes jövőképeket. A robotok nem veszik el munkánkat, a mesterséges intelligencia nem váltja ki az emberi kreativitást, az információk megőrzéséhez és közvetítéséhez nélkülözhetetlen a szakértelem, s a könyvtár fejlődésének is csak egyik fontos tényezője lesz a közösségi térként betöltött szerep. A következő években megmutatjuk Önöknek, hogy tudományterületünk múltja, jelene és jövője egyaránt izgalmas, új lehetőségeket kínál arra, hogy életpályaként teljesíthessék ki kreativitásukat, tudományos elkötelezettségüket és ismereteiket a tudás megosztásának jelentőségéről.

Hazai és nemzetközi szakmai együttműködő partnereinknek, kollégáinknak köszönjük eddigi támogatásukat képzéseink népszerűsítésében és színvonalának emelésében, számítunk megtisztelő jövőbeli értékes közreműködésükre, akár megbízott oktatóként, akár vendégelőadóként, akár témavezetőként, akár szakmai gyakorlatok vezetőjeként.

A közös munkára várva,
minden új és régi hallgatónknak, szakmai partnerünknek
jó egészséget kívánva,
szeretettel köszöntjük Önöket!





Nincsenek megjegyzések: