Keresés

2021. június 30., szerda

Sikeres záróvizsgák

2021. június 14-e és 18-a között, immár a harmadik szemeszterben zajlottak Intézetünkben záróvizsgák az MS Teams alkalmazáson keresztül. A BA és a MA nappali és levelező tagozat, valamint az OTAK  és RTAK képzési formákban tanulmányaikat most záró hallgatók három félévnyi on-line oktatást követően adtak számot tudásukról. Tanulmányaikat meghatározó, példátlan és - előzmények hiányában - váratlan helyzetbe kerültek, oktatóikkal, a teljes felsőoktatással és társadalommal együtt. 


A távolléti oktatás technikai és tartalmi megvalósításától a felkészülést segítő, szabadon elérhető szakirodalom jegyzék összeállításáig munkatársaink is mindent megtettek, hogy rendhagyó, de teljes értékű egyetemi félévekként emlékezhessünk ezekre a szemeszterekre. Szakmai együttműködő partnereink aktív közreműködésével hallgatóink szakmai gyakorlatukat is teljesíthették.
A körülményekhez alkalmazkodva egyetemünk, karunk és intézetünk is törekedett arra, hogy harmadszor is jól vizsgázzon, hogy 2021. tavaszán is bizonyítsa, az ELTE BTK nem csak szép műemlék épületekből álló, találkozásokra alkalmas hangulatos kampusz, de elsősorban tudás közvetítésére vállalkozó szakemberek és a pályájukra készülő szakemberjelöltek élő, összetartó közössége. Olyan szellemi műhely, amely a váratlan helyzetek megoldásában is képes a megújulásra. 

A rendkívüli helyzetben így a gratuláció is rendkívüli: hallgatóink a járványhelyzet személyes nehézségeivel dacolva, a közvetlen, élő oktatási helyzeteket csak részben kiváltó on-line megoldásokat informatikus könyvtároshoz méltó találékonysággal alkalmazva, együttműködően és  szakmai érdeklődéssel teljesítették feladataikat, félévről-félévre bővítve tudásukat.

Minden végző hallgatónknak szívből gratulálunk, és sikeres pályakezdést kívánunk!
Szívesen látjuk Önöket viszont online és személyesen, de várjuk a találkozást szakmai rendezvényeken és eseményeken, sőt, írásaikon, munkáikon keresztül a szaksajtóban is! 

Nincsenek megjegyzések: