Keresés

2020. június 19., péntek

Rendhagyó félév - sikeres záróvizsgák

2020 júniusának harmadik hetében, a tavaszi félévet meghatározó országos veszélyhelyzet utolsó napjaiban az MS Teams alkalmazás segítségével 45 végzős, alap-, mester-, valamint tanárszakos nappali és levelező tagozatos hallgatónk tett sikeres záróvizsgát, továbbá 3 hallgatónk eredményesen szerepelt komplex doktori számonkérésén.
A körülményekhez alkalmazkodva egyetemünk, karunk és intézetünk is törekedett arra, hogy jól vizsgázzon, hogy bizonyítsa: az egyetem nem pusztán épületegyüttes, oktatási intézmény vagy képzőhely, de a tudás közvetítésére vállalkozó szakemberek és a pályájukra készülő szakemberjelöltek élő, összetartó közössége. Olyan szellemi műhely, amely a váratlan helyzetek megoldásában is képes a megújulásra. A távolléti oktatás technikai és tartalmi megvalósításától a felkészülést segítő, szabadon elérhető szakirodalom jegyzék összeállításáig munkatársaink is mindent megtettek, hogy rendhagyó, de teljes értékű félévként emlékezhessünk erre a szemeszterre. Szakmai együttműködő partnereink aktív közreműködésével hallgatóink szakmai gyakorlatukat is teljesíthették.



Mindenek előtt azonban most végző hallgatóinkat illeti az elismerés, amiért ebben a nehéz időszakban, a globális vészhírek és az életük számos területét érintő korlátozások dacára is tanulmányaikra összpontosítottak. Személyes találkozások és konzultációk nélkül, a könyvtárak olvasótermeitől és az egyetem tanulásra késztető közösségi tereitől megfosztva is képesek voltak felkészülni, az évek során tanult ismereteket sikerrel összegezni.

Minden végző hallgatónknak gratulálunk és sikeres pályakezdést kívánunk!

Nincsenek megjegyzések: