Keresés

2019. augusztus 12., hétfő

Doktoranduszunk a V4 könyvtári konferenciáján

Radó Rita, Doktori Programunk hallgatója részt vett azon az elsősorban a V4 országok könyvtári és információs szakértőinek szóló nemzetközi konferencián, amelyet „8th Colloquium of library and information experts of V4+ countries” címen tartottak 2019. június 17. és 19. között Pozsonyban.

A kollokvium fő témája: a kulturális örökségvédelmi intézmények – könyvtárak, múzeumok, galériák és archívumok – együttműködési lehetőségei és alkalmazott módszerei a megőrzés és digitalizálás terén, és a hozzáférés biztosítása a kulturális és tudományos örökséghez az egyesült Európában. 


Hallgatónk előadásának címe: How to evaluate our digital collections and services based on library standards? Analysis of the Electronic Archive and Database, mely a digitális gyűjtemények és digitális szolgáltatások könyvtári szabványok szerinti értékelési módszereiről szólt. A módszer gyakorlati alkalmazását az Országos Széchényi Könyvtár Elektronikus Periodika Archívum és Adatbázisának elemzésén keresztül mutatta be.

Nincsenek megjegyzések: