Keresés

2018. január 31., szerda

Társszervezői voltunk a 26. BOBCATSSS konferenciának

2018. január 24–26. között került megrendezése Rigában, Lettországban, intézetünk társszervezésében a 26. BOBCATSSS konferencia.

Hallgatóink, s oktatóink nem csak a rendezvény megvalósításához járultak hozzá több, mint egy éves áldozatos munkájukkal, melynek során többek között kijelölték a konferencia fő irányvonalait, támogatókat szereztek, oktatóink absztraktokat bíráltak, de a konferencia lebonyolításában is aktívan részt vettek, sőt, annak előadói is voltak.

A magyar szervezői csapat természetesen nem csak a konferencia előtt, de a helyszínen is kivette a részét a munkából, segédkeztek a rigai helyszínek előkészítéseinél, valamint a rendezvény lebonyolításánál (segítségnyújtás és tájékoztatás a regisztrációs és információs pultban, moderálás a workshop-okon és előadásokon) egyaránt.

Pataki Fruzsina, valamint Móring Tibor, intézetünk mester szakos hallgatói az első napon, a poszter szekcióban mutatták be pályaműveiket Az óvodás korú gyermekek olvasóvá nevelésének lehetőségei és módszerei a hazai könyvtárakban, valamint A reprezentáció két eszköze: nemzetközi adatbázisok a hazai publikálás gyakorlatában címmel. Oktatóink közül dr. Bella Katalin tartott keynote speaker-i előadást a harmadik napon  Kortárs magyar szerzők olvasási szokásairól és otthoni könyvtáraikról. Az előadásokat nagy érdeklődés övezte és tartalmas szakmai beszélgetés követte.

A vándorkonferencián, mint minden évben, idén is lehetőségük volt a résztvevőknek előadások tartására, nemzetközi kapcsolatok építésére, tapasztalatok, valamint jól bevált gyakorlatok megosztására egyaránt.
A rendezvény nagy sikernek örvendett, szervezőink pedig számos elismeréssel, s nem utolsó sorban tapasztalattal gazdagodtak.

Köszönetet érdemlő szervezőink: Barátné dr. Hajdu Ágnes, Dr. Bella Katalin, Fabulya Gabriella, Farkas Csenge, Kállai Anita, Pataki Fruzsina, Pongrácz Dorottya, Bálint Dániel, Móring Tibor, Nemes László

Nincsenek megjegyzések: