Keresés

2017. december 6., szerda

Szakmai gyakorlaton

Ritkán adódik apropó ahhoz, hogy külön hírben számoljunk be hallgatóink szakmai gyakorlatokon végzett munkájáról, pedig ez is képzésünk fontos, állandó része, s a leendő szakemberek pályájára gyakran döntő hatással lehet a gyakorlatok során megtapasztalt szakmai közeg, a feladatok és a kollégákkal közösen végzett munka. A Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kar Építészettörténeti és Műemléki Tanszékének könyvtárától kaptuk az alábbi képet, s képaláírást:


Hallgatók:
Szoták Boglárka, harmadéves informatikus könyvtáros hallgató (ELTE) – 80 órás szakmai gyakorlatát tölti. Sokoldalú, tájékozott fiatal kolléga, aki pontos és szorgalmas munkájával sok területen segíti a könyvtár működését.
Jobbik Eszter, ötödéves építészmérnök hallgató demonstrátorként segíti a tanszék munkáját.
Második éve rendszeresen vállal különféle könyvtári feladatokat is. A könyvtárat kutatóként is
használja: Aranyosmeggyes - egy kastély pusztulása és pusztulásában feltáruló múltja című dolgozata a 2016. évi TDK konferencián Különdíjban részesült.
Könyvtár:
23 ezer kötetnyi könyv és folyóirat, a BME második legnagyobb hálózati könyvtára, gyűjtőkörében a magyar és egyetemes építészettörténet, építészetelmélet és műemlékvédelem szakirodalma.

Nincsenek megjegyzések: