Keresés

2017. február 2., csütörtök

Hallgatóink a BOBCATSSS 25. konferencián

2017. január 25-27. között került megrendezése Tamperében, Finnországban a 25. BOBCATSSS konferencia, melyen intézetünket három másodéves mesterszakos hallgató, Bálint Dániel, Farkas Csenge, valamint Kállai Anita képviselte.
A vándorkonferencián a hallgatóknak lehetőségük nyílt előadás tartására, nemzetközi kapcsolatok építésére, tapasztalatok, jól bevált gyakorlatok megosztására. A második napon, a poszter szekcióban Farkas Csenge tartott előadást Baranya megye könyvtárbuszairól, Bálint Dániel pedig eddigi könyvtáros tapasztalatairól. A konferencia utolsó napján Kállai Anita a paper szekcióban tartotta meg 20 perces prezentációját a magyar Minősített Könyvtár projektről, melyet a vállalati társadalmi felelősségvállalással hasonlított össze. Mindhárom előadást nagy érdeklődés övezte és tartalmas szakmai beszélgetést követte.

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a jövő évi konferencia társszervezője lett egyetemünk, ami örömteli megtiszteltetés mind oktatóinknak, mind hallgatóinak, hiszen Budapestről indult útjára a vándorkonferencia 1993-ban. A háromnapos rendezvény záró ceremóniáján sor került a BOBCATSSS zászló átadására, melyet a jövő évi szervezők, a Lett Tudományegyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatói vettek át. A rigai konferencia szervezése már hónapokkal ezelőtt megkezdődött, azonban nagy feladat áll még a szervezők előtt, hogy az előző évekhez hasonló színvonalú rendezvényt szervezzenek 2018-ban.

A szervezéshez ezúton is sok sikert kívánunk!

- A konferencia honlapja
- Hallgatóink fényképei

Nincsenek megjegyzések: