Keresés

2016. szeptember 14., szerda

Barátné Hajdu Ágnes az IFLÁ-n

2016. augusztus 11. és 19. között megrendezett 82. IFLA konferencián Columbus, Ohio-ban intézetünket Barátné Hajdu Ágnes tanszékvezető asszony képviselte az MKE elnökeként. Az idei IFLA konferencia szlogenje, vezető témája a Connections. Collaboration. Community címet kapta.
Az első napon, augusztus 11-én került sor a Governing Board Konferenciaszervező bizottságának ülésére, majd az az azt követő napokban a teljes Governing Board első egész napos tárgyalása, valamint az egyes bizottságok Standing Committee találkozására is.
Barátné Hajdu Ágnes az IFLA Tudásmenedzsment Szekció programbizottságának tagja, immár tizedik alkalommal vett részt az IFLA konferenciák programjának szervezésében. Örömhír, hogy 2017-ban ismét szerepet kap a Wroclavban megrendezendő IFLA konferencia Tudásmenedzsment Szekció nyilvános ülésének, valamint a Szabványosítási Szekció programjának szervezőbizottságában is.
A konferencia kiemelkedő eseményei voltak a reggelenként megszervezett plenáris ülések, a stratégiai tervek akciópontjaihoz társuló rendezvények, pl. Sustainable Long—Term Information Environment, Copyright Matters – National Copyright Initiatives, Library Engagement and Wikipedia, President’s Session, The Internet’s New Gatekeepers, President-elect session, Association Members Meeting.
A konferencia megnyitó ünnepségén bemutatták az IFLA új főtitkárát, a magyarok által is jól ismert Gerald Leitnert, aki számos stratégiai és szervezeti javaslattal mutatkozott be a konferencia különböző ülésén és megbeszélésein. Ugyanekkor olvasták fel hivatalosan Barack Obama üdvözlő sorait a konferencia résztvevőihez.
A Tudásmenedzsment Szekció eseményein kívül Barátné Hajdu Ágnes a következő programokon vett részt: Osztályozás és Indexelési Szekció, Műveltség és Olvasás Szekció, Oktatás és Képzés Szekció, OCLC bemutatói, Iskolai Könyvtárak Szekció, Szabványosítási Szekció, Könyvtáros Egyesületek Menedzsmentje Szekció és a küldöttközgyűlés.

Barátné Hajdu Ágnes az amerikai történelem alakjait 
korhű jelmezekben megjelenítő kollégákkal 
a konferencia kiállításán
Fenti képeinken:
Barátné Hajdu Ágnes a 2016-os IFLA konferencián / Az IFLA Governing Board-jának ülésén 

- A konferencia honlapja
- További fényképek galériánkban


Nincsenek megjegyzések: