Keresés

2015. június 2., kedd

Barátné Hajdu Ágnes az IFLA igazgatótanácsának tagja

Örömmel adunk hírt róla, hogy az IFLA honlapján a mai napon közzétett választási eredmények szerint Intézetünk tanszékvezetője, az MKE elnöke, Barátné dr. Hajdu Ágnes tanszékvezető egyetemi docens az IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) Governing Board tagja lett. Magyar nemzetiségű képviselő ilyen magas pozíciót még soha nem töltött be a szervezetben.

Barátné Hajdu Ágnes Intézetünk nemzetközi kapcsolatait is meghatározóan, hosszú ideje képviseli a könyvtártudomány és szakma érdekeit az IFLA-ban. Tíz éve tagja, 2006 és 2009 között titkára volt a Tudásmenedzsment Szekciónak, 2006-tól a szekció programjait szervező bizottságban, három konferencia megszervezésében pedig (Göteborg 2010, Helsinki 2012, Szingapúr 2013.) annak elnökeként vállalt szerepet. Tudományos tevékenysége révén számos nemzetközi szervezethez kötődik (ISKO, UDC Consortium), 2010 és 2011 között tagja volt a Bill and Melinda Gates Alapítvány Tanácsadó Testületének is.
Az IFLA Governing Board-jába 2013-ban elsőként kapott jelölést a magyar könyvtárosok közül.


Barátné Hajdu Ágnes tanszékvezető asszonyt MKE elnökké és IFLA igazgatósági tanácstaggá választása alkalmából 2015. június 2-án - dr. Dezső Tamás dékán és dr. Kiszl Péter intézetigazgató úr jelenlétében - köszöntötték az Intézeti Tanács oktatói és hallgatói tagjai.

A választás híre és a további igazgatótanácsi tagok névsora az IFLA honlapján.
Az elismeréstől további információk az MKE honlapján.

Nincsenek megjegyzések: