Keresés

2015. április 13., hétfő

Országos felvételi jelentkezési adatok - Intézetünk az élen

A felvi.hu friss, tavaszi adatai alapján intézeti titkárunk, Boda Gáborné dr. Köntös Nelli idén is elkészítette a hazai informatikus könyvtáros felsőoktatási képzőhelyek felvételi jelentkezési eredményeit összahasonlító információs összeállításunkat.
Az adatokból látható, hogy a könyvtártudomány iránt érdeklődő felvételizők jelentős része változatlanul képzőhelyünkön szeretne tanulni. A BA képzés esetében mind az elsőhelyes, mind az összesített jelentkezési listán emelkedett idén a hozzánk jelentkező hallgatók száma. Az ország 8 képzőhelyére jelentkezők közel 40 százaléka - 130 hallgatójelöltből 50 - választotta első helyen az ELTE BTK képzését. Az összesített listában 190 hallgató jelentkezésében szereplünk, ez 12-vel több, mint tavaly, s aránya változatlanul meghaladja a könyvtártudományi BA képzésre leadott jelentkezések egyharmadát.
Intézeti titkárunk összeállításában megtekinthetőek a BA és MA képzésre leadott felvételi jelentkezések összehasonlító grafikonjai, az államilag támogatott és önköltséges jelentkezések megoszlása intézmények szerint, a jelentkezések arányai finanszírozási forma és munkarend szerint.
A korábbi évek statisztikai kimutatásait változatlanul megtalálhatják blogunkban.

Köszöntjük a könyvtártudományi képzésekre jelentkező felvételizőket, s köszönjük az Intézetünket választók bizalmát! A találkozás és közös munka reményében sikeres felvételi vizsgát kívánunk mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések: