Keresés

2012. június 29., péntek

Vincze Erika tipográfus kiállítása az ELTE Informatikai és Könyvtártudományi Intézetében

2012. június 21-én az ELTE Bölcsészettudományi Kar Informatikai és Könyvtártudományi Intézete emlékezetes ünnepséget rendezett Vincze Erika tipográfus képadományának átadása alkalmából, melynek keretében köszönetünket fejezhettük ki nagylelkű felajánlásáért, az intézet termeit díszítő grafikáiért.

A vendégeket Kiszl Péter intézetigazgató üdvözlő és méltató szavait követően, Károly Krisztina, az ELTE BTK oktatási és tanulmányi ügyek dékánhelyettese köszöntötte, majd Köntös Nelli egyetemi tanársegéd ismertette a művésznő szakmai életútjának fontosabb állomásait.

Vincze Erika Pakson élő tipográfus 2008-ban jeles minősítéssel végezte el a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem felsőfokú tipográfus képzését. Tagja a Magyar Tipográfusok Egyesületének (TypoSzalon), melynek egyik alapítója Voit Krisztina az ELTE Könyvtártudományi Tanszékének egykori vezetője. Az Informatikai és Könyvtártudományi Intézetnek adományozott alkotások a TypoSzalon évenkénti tárlata és az Országos Tervezőgrafikai Biennálé keretében több kiállításon szerepeltek már, láthatóak voltak többek között a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban, a Képzőművészeti Egyetemen, a „Palme Házban”, az Aranytíz és a Ráday utcai Peter Wilhelm Galériában is.

Megtisztelő és örömteli esemény, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara és Kiszl Péter habilitált egyetemi docens jóvoltából az Informatikai és Könyvtártudományi Intézet Múzsák lakaként befogadhatta a művésznő digitalizált tervezőgrafikai képeit. Reméljük, hogy a jövőben az eredeti kalligráfiák – nagyjából 200 alkotás – kiállítása is megvalósulhat.



Az intézetben közkinccsé tett 30 kalligráfia és computer grafika nyomat megtekintése mellett a rendezvény keretében lehetőség nyílt az Informatikai és Könyvtártudományi Intézet megújult oktatási tereinek és könyvtárának bejárására is.

Nincsenek megjegyzések: