Keresés

2010. október 11., hétfő

Dr. Kiszl Péter könyvbemutatója

________________|________________
|
Dr. Kiszl Péter
Magyarországi hajózási információforrások az interneten
________________________|________________________
|
című kötetének bemutatójára
 2010. október 5.-én délután
került sor az Európa 
rendezvényhajón
~~~V~~~
Képek az eseményről...és a hajó megy

Rendkívül nagy érdeklődés mellett zajlott dr. Kiszl Péter: Hálózati révkalauz. Magyarországi hajózási információforrások az interneten című – Líceum Kiadó gondozásában megjelent – kötetének bemutatója, 2010. október 5-én (kedden) 16.30-tól, Budapesten, az Európa rendezvényhajón.
A megjelenteket dr. Dezső Tamás, az ELTE BTK dékánja, a Magyar Rektori Konferencia Bölcsészet- és Társadalomtudományi Bizottságának elnöke, valamint dr. Kis-Tóth Lajos, az egri Eszterházy Károly Főiskola általános és fejlesztési rektorhelyettese, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság alelnöke, kiadóigazgató köszöntötte. Az egyetemvezetők bevezetőjükben már jelezték a szerző rendkívül sokoldalú, elméletet és gyakorlatot sikeresen ötvöző tevékenységét.
A könyvet prof. dr. Sebestyén György, az ELTE BTK Informatikai és Könyvtártudományi Intézetének igazgatója méltatta. Sebestyén professzor beszédében kifejtette: tanítványa és kollégája, dr. Kiszl Péter a hazai könyvtár- és információtudomány meghatározó egyénisége.
A kötetet hajózási szempontból Orosz Dalma, a Közlekedésbiztonsági Szervezet Hajózási Főosztályának vezetője, Szalma Botond, a Magyar Hajózási Országos Szövetség elnöke, a MAHART egykori vezérigazgatója, a londoni hajózási tőzsde tagja, illetve Tóth Zoltán rendőr ezredes, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője, az AQUAPOL volt elnöke értékelte. Mindhárman kiemelték: a Hálózati révkalauz teljes és áttekintő pillanatfelvételt ad a mai magyar hajózás hálózaton megjelenő, rendkívül szerteágazó világáról, így több évtizedes űrt betöltő, nélkülözhetetlen hazai alapmű.
Végül dr. Kiszl Péter, az ELTE BTK habilitált adjunktusa, kari könyvtárfelelőse, az EKF címzetes egyetemi docense köszönte meg a kötet létrehozásában közreműködők segítségét, hangsúlyozta, csapatmunkában készült a kiadvány.  A rendezvény háziasszonya, Kálóczi Katalin, az ELTE Egyetemi Könyvtárának főigazgató-helyettese mindvégig szem előtt tartotta: különleges alkalomra került sor, hiszen a felsőoktatás, az akadémiai szféra, a könyvtári szektor és a hajózás, a vízi élet prominens képviselői – neves elméleti és gyakorlati szakemberei – találkoztak; természetesen a felsorolt területeket a kötet is remekül ötvözi.
A program dr. Kis-Tóth Lajos rektorhelyettes úr által szervezett egri borkóstolóval folytatódott, melynek során a vendégek 2 órás hajóutat tettek a budapesti Dunán, miközben a szerző közel 100 kötetet dedikált. A különösen mostoha időjárás ellenére tartalmas és színes estében lehetett részük a megjelenteknek, ezt tanúsítja, hogy a hajóról kevesen távoztak közvetlenül a kikötés után. Hiszen tudjuk: Navigare necesse est...

P r o g r a m:
 • Köszöntő:
  Dr. Dezső Tamás
  az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja
  Dr. Kis-Tóth Lajos
  az egri Eszterházy Károly Főiskola általános és fejlesztési rektorhelyettese
 • A kötetet méltatja:
  Prof. Dr. Sebestyén György
  az ELTE BTK intézetigazgató egyetemi tanára
 • A kötetet bemutatja:
  Orosz Dalma
  a Közlekedésbiztonsági Szervezet Hajózási Főosztályának vezetője
  Szalma Botond
  a Magyar Hajózási Országos Szövetség elnöke
  Tóth Zoltán
  a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője
 • A rendezvény háziasszonya:
  Kálóczi Katalin
  az ELTE Egyetemi Könyvtárának általános főigazgató-helyettese
 • A program keretében két órás hajókirándulást teszünk a budapesti Duna-szakaszon, miközben a szerző dedikálja művét.
 • Az Eszterházy Károly Főiskola támogatásával minden kedves résztvevőt vendégül látunk egy pohár egri borra.
 • Kérjük, hogy részvételi szándékát legkésőbb 2010. október 1-jéig a következő e-mail címen – nevének és telefonszámának megadásával – szíveskedjen jelezni: konyvtar@btk.elte.hu
 • A bemutató helyszínén a könyv kedvezményes áron megvásárolható, majd ezt követően az ELTE BTK Jegyzetboltjában (1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8.) kapható, vagy az EKF Líceum Kiadónál megrendelhető: http://kiado.ektf.hu

Nincsenek megjegyzések: